Elektriciteit in Jordanië

Heeft u een reisstekker nodig in Jordanië?

In Jordanië komen de stopcontacten voor type C, D, F, G, J voor. Niet alle types komen overeen met de stopcontacten van Nederland, waar type C de standaard is (ook geschikt voor type F). Daarom heeft u wel reisstekker nodig, voor type D, G en J. Aangezien het om meerdere types gaat, raden we u aan om een wereldstekker mee te nemen. Die past is meerdere type stopcontacten.

De standaard elektriciteitsspanning 230 volt, en het frequentiesysteem is 50 hertz. De nominale spanning in Jordanië is gelijk met de spanning in Nederland (230 volt). Daarom is een spanningsomvormer niet nodig voor het gebruik van elektriciteit in Jordanië.

Overzicht stopcontacten Jordanië

Goed voorbereid naar Jordanië

Bij het inpakken voor uw reis naar Jordanië, overweeg het meenemen van een reisstekker om ervoor te zorgen dat u uw apparaten moeiteloos kunt opladen. Voor uw apparaten hoeft u zich geen zorgen te maken over de spanningstandaard, waardoor er geen spanningsomvormer nodig is.

Bij de meeste stedelijke gebieden hebben ze een betrouwbare elektriciteitsvoorziening. Veel hotels, restaurants, en andere commerciële gebouwen hebben elektriciteit beschikbaar voor hun gasten en klanten.

In sommige afgelegen gebieden of dorpen kan de elektriciteitsvoorziening minder betrouwbaar zijn, en stroomuitval kan voorkomen. Het kan handig zijn om een zaklamp en een powerbank mee te nemen, vooral als u van plan bent om naar landelijke gebieden te reizen waar de elektriciteitsvoorziening minder stabiel kan zijn.

Kortom, om gebruik te maken van de elektriciteit in Jordanië, is het handig om voor de zekerheid een reisstekker mee te nemen.

Onze reizen naar Jordanië

jordanie-de-schatkamer-van-petra
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Jordanië.