Feestdagen in Jordanië

Moskee in Amman, Jordanië

Wanneer zijn de Jordaanse feestdagen?

Jordanië viert vele feestdagen die variëren van religieuze vieringen tot culturele festiviteiten. Deze feestdagen vormen een belangrijk onderdeel van de Indonesische cultuur. Het biedt bezoekers een kans om de levendige tradities van het land te ervaren.

30 jan  |  Verjaardag van Koning Abdullah

De verjaardag van Koning Abdullah II van Jordanië wordt gevierd als een nationale feestdag in het hele land. Op deze dag komen mensen samen om hun waardering en respect voor de koning te tonen, vaak met festiviteiten, optochten en vlagvertoningen.

22 mrt  |  Dag van de Arabische Liga

De Dag van de Arabische Liga wordt in Jordanië gevierd als een belangrijke gelegenheid om solidariteit en samenwerking tussen Arabische landen te benadrukken. Op deze dag worden vaak culturele evenementen, lezingen en discussies georganiseerd om de banden binnen de Arabische wereld te versterken.

25 mei  |  Onafhankelijkheidsdag

Onafhankelijkheidsdag in Jordanië is een belangrijke nationale feestdag die wordt gevierd op 25 mei. Op deze dag herdenken Jordaniërs de onafhankelijkheid van het land van het Britse mandaat in 1946, en ze vieren dit met festiviteiten, parades en culturele evenementen door het hele land.

Gids in woestijn Jordanië

14 nov  |  Verjaardag van oud-koning Hoessin

Tahun Baru wordt gevierd op 1 januari, net zoals in veel andere delen van de wereld. Het is een tijd van feesten, vuurwerk en familiebijeenkomsten. Hierbij sluiten mensen het oude jaar af en verwelkomen het nieuwe jaar met hoop en optimisme. In grote steden zoals Jakarta en Bali worden er vaak speciale evenementen georganiseerd om het begin van het nieuwe jaar te vieren.

variërend  |  Ramadan

Tijdens de Ramadan in Jordanië vasten moslims gedurende de hele maand, van zonsopgang tot zonsondergang. Veel mensen komen ‘s avonds bijeen voor iftar-maaltijden om het vasten te breken en te bidden. Gedurende deze heilige maand worden ook liefdadigheidsactiviteiten en sociale bijeenkomsten georganiseerd om solidariteit en gemeenschapsgeest te bevorderen.

variërend  |  Eid-al-Fitr (Suikerfeest)

Tijdens Eid al-Fitr in Jordanië vieren mensen het einde van de Ramadan door speciale gebeden bij te wonen. Families komen samen voor feestelijke maaltijden en delen cadeaus en lekkernijen met elkaar. De straten zijn versierd en er heerst een sfeer van vreugde en verbondenheid terwijl mensen elkaar begroeten en goede wensen uitwisselen.

variërend  |  Eid al-Adha (Offerfeest)

Tijdens Eid al-Adha in Jordanië offeren moslims dieren als teken van gehoorzaamheid aan God. Families komen samen voor gebeden, maaltijden en cadeau-uitwisseling, wat verbondenheid binnen de gemeenschap versterkt.

 

Onze reizen naar Jordanië

jordanie-de-schatkamer-van-petra
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Jordanië.