Fooien in Jordanië

Hoe gebruikelijk is fooi in Jordanië?

In Jordanië is het geven van fooi wel gebruikelijk en wordt het vaak gewaardeerd als er een goede service wordt geboden. Het geven van fooi is een manier om dankbaarheid te tonen voor de diensten die worden verleend, zoals in restaurants, hotels, taxi’s en bij het personeel dat rondleidingen verzorgt.

Hoewel er geen vaste regels zijn voor het geven van fooi, wordt een fooi van ongeveer 10% van de totale rekening vaak als passend beschouwd. Bij het betalen van de rekening in een restaurant is het gebruikelijk om het bedrag af te ronden naar boven of een extra bedrag toe te voegen als waardering voor de service. In luxere etablissementen kan de fooi soms al inbegrepen zijn bij de rekening, dus het is altijd verstandig om de bon zorgvuldig te controleren voordat u extra fooi geeft.

Gids in woestijn Jordanië

Overige diensten

Naast het geven van fooi in restaurants, hotels en aan gidsen, zijn er ook andere diensten waarbij het gebruikelijk is om een fooi te geven in Jordanië. Dit kan onder meer gelden voor chauffeurs van taxi’s en privévoertuigen, bagagedragers in hotels, en mensen die helpen bij het uitvoeren van diensten zoals het dragen van tassen tijdens wandeltochten in Petra.

Kortom, terwijl u geniet van de gastvrijheid en het rijke erfgoed van Jordanië, is het geven van fooi een mooie manier om uw waardering te tonen voor de ontvangen service en om de lokale gemeenschap te ondersteunen.

Onze reizen naar Jordanië

jordanie-de-schatkamer-van-petra
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Jordanië.