Munteenheid in Jordanië

Waarmee betalen ze in Jordanië?

De munteenheid in Jordanië, de Jordaanse dinar (JOD), is een stabiele valuta die wordt gebruikt in het hele land. Het heeft een waarde die hoger is dan veel andere valuta’s, waardoor het een betrouwbare keuze is voor zowel lokale bewoners als bezoekers. De dinar is verdeeld in 1000 fils, hoewel de munten van fils zelden worden gebruikt in de praktijk.

Op dit moment krijgt u ongeveer 0,75 Jordaanse dinar voor één euro. De waarde van de dinar kan variëren ten opzichte van andere valuta’s, dus het is raadzaam om hier de wisselkoersen regelmatig te controleren als u geld wilt wisselen.

Jordaanse dinar

Betaalmogelijkheden in Jordanië

Naast contant geld worden ook internationale creditcards zoals Visa en Mastercard veelvuldig geaccepteerd, vooral in grotere hotels, restaurants en winkelketens. Dit biedt reizigers het gemak van betalen met een kaart voor grotere aankopen en diensten. Het is echter altijd verstandig om contant geld bij de hand te hebben voor kleinere uitgaven en voor het geval dat sommige kleinere handelaren geen creditcards accepteren.

Hoewel minder gangbaar dan creditcards, worden ook betaalpassen zoals Maestro en Visa Debit geaccepteerd bij bepaalde winkels en geldautomaten. Het is echter van belang om voor vertrek te controleren of uw betaalpas internationaal bruikbaar is in Jordanië en of er eventuele buitenlandse transactiekosten zijn die door uw bank in rekening worden gebracht.

Onze reizen naar Jordanië

jordanie-wadi-rum-rotsen-zijkant
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Jordanië.