Religie in Jordanië

Welke religies komen in Jordanië voor?

In Jordanië is geloof erg belangrijk voor wie ze zijn als volk en hoe ze samenleven. Er wonen hier allerlei mensen met verschillende geloven, maar de meeste mensen zijn moslim. Er zijn ook een paar christenen en andere religieuze groepen, maar moslims vormen de grootste groep.

Islam

De meerderheid van de bevolking in Jordanië, ongeveer 95%, is soennitisch moslim. De islam is diep verweven in de Jordaanse cultuur, wetgeving en sociale normen. Moskeeën zijn veel aanwezig in steden en dorpen, en het oproepen tot gebed vormt een alledaags ritueel voor veel Jordaniërs. Daarnaast spelen islamitische waarden en principes een rol in het dagelijks leven, zoals respect voor ouders, gastvrijheid en liefdadigheid.

Moskee in Amman, Jordanië

Christendom

Christenen vormen de grootste religieuze minderheid in Jordanië, waarbij verschillende christelijke denominaties vertegenwoordigd zijn, waaronder de Grieks-orthodoxe, rooms-katholieke, en anglicaanse kerken. Jordanië staat bekend om zijn historische christelijke sites, zoals de doopplaats van Jezus Christus aan de oevers van de rivier de Jordaan, die jaarlijks door pelgrims van over de hele wereld wordt bezocht.

Het land staat bekend om zijn tolerantie ten opzichte van verschillende religies. De grondwet waarborgt vrijheid van godsdienst en de overheid respecteert over het algemeen het recht van individuen om hun geloof vrijelijk uit te oefenen.

Beluister de Spotify-playlist

Beluister de grootste hits en traditionele muziek van het Midden-Oosten. Duik in de cultuur en kom alvast in de sfeer voor uw reis.

Onze reizen naar Jordanië

jordanie-de-schatkamer-van-petra
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Jordanië.