Weer in Jordanië

Woestijn met bergen in Jordanië

Wat voor klimaat heeft Jordanië?

Jordanië heeft over het algemeen een droog en warm klimaat, met hete zomers en milde winters. In de zomermaanden, die van juni tot september lopen, kunnen de temperaturen in het binnenland gemakkelijk boven de 40°C uitkomen, terwijl de wintermaanden, van december tot februari, over het algemeen mild zijn, met temperaturen die variëren van 10°C tot 20°C. Neerslag is schaars en concentreert zich voornamelijk in de wintermaanden, met name in het noordelijke deel van het land, terwijl het zuiden en oosten van Jordanië vaak droog en woestijnachtig blijven.

Weersoverzicht Amman, Jordanië

Weer in Amman

In Amman, de hoofdstad van Jordanië, varieert het weer sterk afhankelijk van het seizoen. Tijdens de zomermaanden, van juni tot september, zijn de temperaturen over het algemeen erg warm, met gemiddelde hoogtes die rond de 30°C tot 35°C liggen, maar kunnen gemakkelijk oplopen tot boven de 40°C op de heetste dagen. In de wintermaanden, van december tot februari, zijn de temperaturen milder, met gemiddelde hoogtes variërend van ongeveer 12°C tot 15°C. Neerslag is het hele jaar door vrij zeldzaam in Amman, maar als het regent, valt het voornamelijk in de wintermaanden.

Weersoverzicht Petra, Jordanië

Weer in Petra

Het weer in Petra, gelegen in het zuiden van Jordanië, wordt sterk beïnvloed door het droge woestijnklimaat van de regio. In de zomermaanden, van juni tot september, kunnen de temperaturen overdag zeer hoog zijn, vaak boven de 35°C en soms zelfs boven de 40°C, waardoor het extreem heet en dor kan aanvoelen. In de winter, van december tot februari, zijn de temperaturen milder, met overdag gemiddelden variërend tussen de 15°C en 20°C. Over het algemeen kent Petra weinig neerslag gedurende het hele jaar, met het grootste deel van de neerslag die valt tijdens de wintermaanden.

Onze reizen naar Jordanië

jordanie-de-schatkamer-van-petra
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Jordanië.