Bezienswaardigheden in Mexico

tulum-ruins-mexico

Wat moet u gezien hebben in Mexico?

Mexico, een schatkist van adembenemende bezienswaardigheden, nodigt u uit voor een ontdekkingsreis door een wonderland van natuurlijke pracht en avontuurlijke geneugten. Lees verder en ontdek de mooiste bezienswaardigheden die u zeker niet mag missen!

chichen-itza-maya-tempel

Chichen Itzá

Chichén Itzá is één van de meest iconische archeologische vindplaatsen in Mexico, gelegen op het schiereiland Yucatán. De oude stad was een belangrijk centrum van de Maya-beschaving en herbergt enkele van de meest indrukwekkende ruïnes uit die periode. Het meest opvallende bouwwerk is de piramide van Kukulcan, ook bekend als El Castillo, met zijn karakteristieke trappen en architecturale precisie die een eerbetoon zijn aan de astronomische kennis van de Maya’s. Chichén Itzá is erkend als een UNESCO-werelderfgoedlocatie en trekt jaarlijks duizenden bezoekers die komen om de prachtige overblijfselen van deze oude beschaving te bewonderen.

Mexico-Stad

Mexico-Stad, een bruisende metropool vol historische en culturele schatten, herbergt een schat aan bezienswaardigheden. Het iconische Zócalo-plein is het hart van de stad, omringd door indrukwekkende gebouwen zoals de kathedraal en het Nationaal Paleis.

Het museumcomplex van Chapultepec Park is een ware schatkamer van kunst en geschiedenis, met onder andere het wereldberoemde Nationaal Antropologiemuseum. De kleurrijke wijk Coyoacán, de voormalige residentie van Frida Kahlo, trekt bezoekers met haar bohemien sfeer, charmante straatjes en levendige markten.

rivieramaya-strand-palmbomen-zee-rotsen

Riviera Maya

Riviera Maya, gelegen aan de oostkust van Mexico, is een paradijselijke bestemming met uitgestrekte witte zandstranden en kristalhelder turquoise water. Deze prachtige kuststrook strekt zich uit langs de Caribische Zee en omvat populaire badplaatsen zoals Cancún, Playa del Carmen en Tulum.

Naast de adembenemende stranden biedt Riviera Maya ook een schat aan avontuurlijke activiteiten, zoals snorkelen, duiken in het op één na grootste koraalrif ter wereld, en het verkennen van oude Maya-ruïnes die diep geworteld zijn in de rijke geschiedenis van de regio.

cenotes-mexico-water-zwemmen

Cenotes

Cenotes zijn natuurlijke ondergrondse poelen of grotten gevuld met kristalhelder water, verspreid over heel Mexico. Deze spectaculaire natuurlijke formaties worden vaak geassocieerd met de Maya-beschaving en werden beschouwd als heilige plekken waar rituelen werden uitgevoerd. Tegenwoordig zijn cenotes populaire toeristische attracties, waar bezoekers kunnen zwemmen, snorkelen en duiken in het verfrissende water en de omgeving kunnen verkennen.

Teotihuacan

Teotihuacan, een oude stad gelegen in de buurt van Mexico-Stad, is een indrukwekkende archeologische vindplaats. Bekend om zijn imposante piramides, waaronder de Piramide van de Zon en de Piramide van de Maan, trekt Teotihuacan jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. De stad, die bloeide tussen de 1e en 7e eeuw na Christus, wordt verondersteld een belangrijk politiek, economisch en religieus centrum te zijn geweest voor de oude Meso-Amerikaanse beschavingen.

Onze reizen naar Mexico

Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Mexico.