Tijdsverschil Mexico

Wat is het tijdsverschil met Mexico?

Als u op reis gaat, wilt u graag goed voorbereid op reis gaan. Daarom is het ook belangrijk om het tijdsverschil in overweging te nemen en uw plannen dienovereenkomstig aan te passen.

Mexico bevindt zich in meerdere tijdzones, dat varieert van UTC-5 tot UTC-8. Dat betekent dat het 5 tot 8 uur achterloopt op Coordinated Universal Time. Dit kan een aanzienlijk tijdsverschil betekenen, afhankelijk van waar u vandaan reist. De meeste gebieden in Mexico kennen geen zomer- of wintertijd meer. In Baja California is dit wel nog het geval. In de onderstaande tabel zijn de tijdsverschillen te vinden, vanuit een Nederlands perspectief:

Tijdsverschil zomertijdTijdsverschil wintertijd
Baja California-9 uur-9 uur
Noordwest Mexico-9 uur-8 uur
Mexico-stad-8 uur-7 uur
Cancún-7 uur-6 uur

Uitzonderingen in tijdsverschil

Voorheen maakte heel Mexico gebruik van de ‘Daylight Saving Time’. Inmiddels wordt dit alleen in enkele gebieden nog toegepast, zoals Baja California. Dit geldt ook voor de gebieden Chihuahua, Coahuila, Nuevo León en Tamaulipas, gelegen aan de grens van de Verenigde Staten. Hierdoor komt de tijd overeen met de noorderburen. De zomertijd begint op de tweede zondag van maart en eindigd op de eerste zondag van november.

Tijdsverschillen optimaal benutten

Bij het organiseren van activiteiten en het maken van reserveringen, is het nuttig om rekening te houden met het tijdsverschil. U wilt immers optimaal genieten van uw tijd in Mexico zonder dat vermoeidheid door het tijdsverschil uw plannen beïnvloedt.

Tijdens uw verblijf kunt u profiteren van het tijdsverschil om vroeg op te staan en de rustige ochtenduren te benutten voor het verkennen van bezienswaardigheden, markten en lokale ontbijtplekjes. Het biedt ook de mogelijkheid om prachtige zonsopgangen te ervaren die het begin van elke dag in Mexico markeren.

In het kort, het tijdsverschil met Mexico kan in eerste instantie uitdagend lijken, maar met een beetje planning en flexibiliteit kunt u het volledig benutten om een diepere, meer verrijkende reiservaring te creëren.

Onze reizen naar Mexico

Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Mexico.