Het mooiste van Mexico-Stad

Bent u benieuwd wat u allemaal kunt doen in Mexico-Stad? Ontdek hier de leukste en mooiste bezienswaardigheden van de stad.

Plein in Mexico-stad

Ontdek Mexico-Stad

Mexico-Stad is de hoofdstad van het Latijns-Amerikaanse land Mexico. Het is een stad met een rijke geschiedenis en zeker een bestemming die u aan uw bucketlist moet toevoegen. Het centrum van de stad stamt nog uit de tijd van de Azteekse beschaving. Samen met de omliggende voorsteden telt de stad ongeveer 23 miljoen inwoners. Door deze omvang is de stad ook rijk aan cultuur, wat nog een reden is om een bezoek te brengen aan deze stad.

Plaza de la Constitucion in Mexico-Stad

Bezienswaardigheden in Mexico-Stad

Mexico-Stad is een stad vol geschiedenis, wat ook terug te zien is in de bezienswaardigheden. De meeste historische gebouwen vindt u terug in het Centro Histórico. Hieronder worden de mooiste bezienswaardigheden kort beschreven.

Plaza de la Constitución

Dit plein is niet te missen tijdens een bezoek aan de stad. Plaza de la Constitución is het centrale plein van Mexico-Stad en een van de grootste stadspleinen ter wereld. Rondom het plein zijn historische gebouwen te vinden, zoals de kathedraal en het Nationaal Paleis. Op dit plein, dat ook wel Zócalo wordt genoemd, vinden vele evenementen, politieke bijeenkomsten en nationale vieringen plaats, zoals de jaarlijkse Onafhankelijkheidsdag. De Zócalo heeft een rijke geschiedenis en was ooit het centrum van de Azteken, bekend als Tenochtitlan.

Basiliek van Guadalupe

Een van de belangrijkste religieuze bezienswaardigheden is de Basiliek van Guadalupe, een katholieke bedevaartplaats. Het gebouw bestaat uit twee basilieken. De eerste basiliek werd gebouwd in 1531, maar is door de tijd erg beschadigd geraakt. Daarom werd de tweede basiliek gebouwd om te blijven functioneren. Elk jaar bezoeken miljoenen mensen deze basiliek om eer te bewijzen aan de Maagd van Guadalupe. Na de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad is dit de meest bezochte basiliek ter wereld! Binnen in de basiliek kunt u een beroemde mantel zien met een afbeelding van de Maagd Maria.

Paleis van Schone Kunsten in Mexico-Stad

Paleis voor Schone Kunsten

Nog een populaire bezienswaardigheid is het Paleis voor Schone Kunsten. Het is een prachtig gebouw met een opvallende wit-marmeren gevel. Het werd geopend in 1934 en is een belangrijk cultureel centrum van Mexico. Binnenin vindt u indrukwekkende muurschilderingen van beroemde Mexicaanse kunstenaars, zoals Diego Rivera. Het paleis heeft ook een groot theater waar ballet- en operavoorstellingen plaatsvinden.

Monument voor de onafhankelijkheid in Mexico-Stad

Monument voor de Onafhankelijkheid

Een van de bekendere beelden is het Monument voor de Onafhankelijkheid. Het staat op de Paseo de la Reforma, een grote boulevard in Mexico-Stad. Het monument werd onthuld in 1910 ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de Mexicaanse onafhankelijkheid. Bovenop staat een gouden engel die een lauwerkrans omhoog houdt. Veel mensen komen hier om foto’s te maken en om de belangrijke geschiedenis van Mexico te herdenken.

Chapultepec in Mexico-Stad

Parken in Mexico-Stad

Chapultepec

Als u op zoek bent naar meer ontspanning in Mexico-Stad, dan zou het park Chapultepec een goede optie kunnen zijn. Het is een groot park in het hart van de stad, bekend om zijn groene gebieden en historische bezienswaardigheden. In Chapultepec bevindt zich het beroemde Chapultepec-kasteel, dat nu een museum is. Het park heeft ook een dierentuin en verschillende meren waar u kunt roeien. Veel mensen komen naar Chapultepec om te wandelen, te picknicken en van de natuur te genieten.

Alameda Central in Mexico-Stad

Alameda Central

Alameda Central is een kleiner park dan Chapultepec, maar zeker de moeite waard. Het park ligt midden in het centrum en is populair onder zowel toeristen als lokale bewoners. In Alameda Central vindt u prachtige fonteinen en vele standbeelden. Het is ook een ideale plek voor een rustige wandeling of een picknick. Naast het park bevindt zich het Paleis voor Schone Kunsten, dus dat zou goed te combineren zijn.

Musea in Mexico-Stad

Museo Nacional de Antropología

Een van de bekendste kunstschatten is het Museo Nacional de Antropología, waar u de hoogtepunten van de pre-Spaanse beschaving kunt bewonderen. Bezoekers kunnen veel leren over de geschiedenis en cultuur van de verschillende inheemse volkeren van Mexico. Het gebouw zelf is ook heel indrukwekkend, met een prachtig ontworpen binnenplaats. Een bezoek aan dit museum is een must voor iedereen die meer wil weten over de rijke geschiedenis van Mexico.

Chapultepec Castle in Mexico-Stad

Chapultepec Castle

Chapultepec Castle is een historisch kasteel in Mexico-Stad. Het ligt op een heuvel in het Chapultepec Park en diende ooit als de residentie van keizer Maximiliaan I van Mexico. Tegenwoordig is het een museum dat de geschiedenis van Mexico toont en biedt het ook een prachtig uitzicht over de stad.

Teotihuacan in Mexico

Dagtochten vanuit Mexico-stad

Teotihuacán

Vanuit Mexico-Stad kunt u gemakkelijk een uitstapje maken naar een van de omliggende gebieden, zoals Teotihuacán, waar u de indrukwekkende piramides van de Zon en de Maan kunt bewonderen. Deze stad was ooit een van de grootste ter wereld, met duizenden inwoners. In Teotihuacán vindt u ook prachtige muurschilderingen en kunstwerken. U kunt er ook voor kiezen om een ballonvaart te maken en te genieten van het spectaculaire uitzicht.

Xochimilco in Mexico

Xochimilco

Ten zuiden van Mexico-Stad bevindt zich nog een culturele bezienswaardigheid: Xochimilco. Het staat bekend om zijn kleurrijke gondels, die lokaal beter bekend zijn als trajineras. In Xochimilco kunt u genieten van muziek, eten en de prachtige natuur. Dit gebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn historische en culturele waarde.

Puebla in Mexico

Puebla

Als laatste hebben we Puebla, dat bekend staat om zijn prachtige koloniale architectuur. In deze stad vindt u allerlei kleurrijke gebouwen die jaarlijks vele bezoekers aantrekken. Bovendien staat Puebla bekend om zijn heerlijke keuken, met de beroemde mole poblano en chiles en nogada. Op cultureel gebied biedt de stad tal van kerken, pleinen en musea die getuigen van haar koloniale verleden.

Mexicaanse taco's

Eten en drinken

Iedereen heeft wel eens gehoord van de overheerlijke Mexicaanse keuken, maar hier krijgt u de kans om het zelf te proberen. U moet zeker lokale gerechten zoals tacos al pastor, chiles en nogada en tot slot mole poblano proberen. U kunt deze gerechten uitproberen op de street food markets zoals Mercado de San Juan en Mercado Roma, of een kijkje nemen bij restaurants zoals Porfirio’s Coyoacán en Mochomos Arcos. Er zijn hier in ieder geval genoeg restaurants waar u kunt genieten van de Mexicaanse keuken.

Na het eten zijn er ook tal van mogelijkheden om ergens nog een drankje te doen, bijvoorbeeld bij de Toledo Rooftop Bar. Hier kunt u bovendien genieten van een 360-graden uitzicht over de hele stad.

Onze reizen naar Mexico

Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.