Elektriciteit in Oman

Heb ik een reisstekker nodig in Oman?

In Oman komt het stopcontact type G voor. Dit komt niet overeen met de stopcontacten van Nederland, waar type C de standaard is. Daarom heeft u wel een reisstekker nodig, om gebruik te maken van de elektriciteit in Oman. Het is aan te raden om een wereldstekker te gebruiken, aangezien die in meerdere stopcontacten past. Als alternatief kunt u een reisstekker meenemen: van type C naar type G.

De standaard elektriciteitsspanning 240 volt, en het frequentiesysteem is 50 hertz. De nominale spanning in Oman is gelijk met de spanning in Nederland (240 volt). Daarom is een spanningsomvormer niet nodig voor het gebruik van elektriciteit in Oman.

Overzicht stopcontacten Oman

Goed voorbereid naar Oman

Bij het inpakken voor uw reis naar Oman, overweeg het meenemen van een reisstekker om ervoor te zorgen dat u uw apparaten moeiteloos kunt opladen. Voor uw apparaten hoeft u zich geen zorgen te maken over de spanningstandaard, waardoor er geen spanningsomvormer nodig is.

Bij de meeste stedelijke gebieden hebben ze een betrouwbare elektriciteitsvoorziening. Veel hotels, restaurants, winkelcentra en andere commerciële gebouwen hebben elektriciteit beschikbaar voor hun gasten en klanten.

In sommige afgelegen gebieden of dorpen kan de elektriciteitsvoorziening minder betrouwbaar zijn, en stroomuitval kan voorkomen. Het kan handig zijn om een zaklamp en een powerbank mee te nemen, vooral als u van plan bent om naar landelijke gebieden te reizen waar de elektriciteitsvoorziening minder stabiel kan zijn.

Kortom, om gebruik te maken van de elektriciteit in Oman, is het handig om voor de zekerheid een reisstekker mee te nemen.

Onze reizen naar Oman

Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Oman.

Ontvang gratis de complete reisgids Oman