Feestdagen in Oman

oman-muscat-sultan-qaboos-grand-mosque

Wanneer zijn de Omaanse feestdagen?

Oman viert vele feestdagen die variëren van religieuze vieringen tot culturele festiviteiten. Deze feestdagen vormen een belangrijk onderdeel van de Omaanse cultuur. Het biedt bezoekers een kans om de levendige tradities van het land te ervaren. Veel feestdagen variëren van data, vanwege het gebruik van de Islamitische kalender.

23 jul  |  Renaissance Day

Op 23 juli viert Oman Renaissance Day, ter ere van de ascensie van Sultan Qaboos bin Said in 1970. Deze belangrijke nationale feestdag viert de modernisering en ontwikkeling van het land onder zijn leiderschap.

18 nov  |  Nationale Dag

Op 18 november viert Oman zijn Nationale Dag ter herdenking van de troonsbestijging van Sultan Qaboos bin Said in 1970. Deze viering brengt de nationale identiteit en eenheid tot uitdrukking, met kleurrijke optochten, vuurwerk en culturele evenementen in het hele land.

variërend  |  Ramadan

Tijdens de Ramadan in Oman vasten moslims gedurende de hele maand, van zonsopgang tot zonsondergang. Veel mensen komen ‘s avonds bijeen voor iftar-maaltijden om het vasten te breken en te bidden. Gedurende deze heilige maand worden ook liefdadigheidsactiviteiten en sociale bijeenkomsten georganiseerd om solidariteit en gemeenschapsgeest te bevorderen.

variërend  |  Eid-al-Fitr (Suikerfeest)

Tijdens Eid al-Fitr in Oman vieren mensen het einde van de Ramadan door speciale gebeden bij te wonen. Families komen samen voor feestelijke maaltijden en delen cadeaus en lekkernijen met elkaar. De straten zijn versierd en er heerst een sfeer van vreugde en verbondenheid terwijl mensen elkaar begroeten en goede wensen uitwisselen.

variërend  |  Eid al-Adha (Offerfeest)

Tijdens Eid al-Adha in Oman offeren moslims dieren als teken van gehoorzaamheid aan God. Families komen samen voor gebeden, maaltijden en cadeau-uitwisseling, wat verbondenheid binnen de gemeenschap versterkt.

variërend  |  Muharram (Islamitisch Nieuwjaar)

Tijdens Muharram in Oman herdenken mensen het martelaarschap van Imam Hussein door deelname aan processies en rouwrituelen. Deze maand is een tijd van reflectie en solidariteit, waarbij gemeenschappen samenkomen om de spirituele en historische betekenis van de gebeurtenissen te herdenken.

variërend  |  Mawlid an-Nabi

Tijdens Mawlid an-Nabi in Oman vieren moslims de geboorte van de profeet Mohammed. Mensen komen samen in moskeeën en huizen voor gebeden, recitaties van de Koran en het delen van verhalen over het leven van de profeet.

Onze reizen naar Oman

Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Oman.