Munteenheid in Oman

Waarmee betalen ze in Oman?

De munteenheid van Oman is de Omaanse rial, afgekort als OMR. Deze valuta staat bekend om zijn stabiliteit en wordt algemeen gebruikt in het hele land voor dagelijkse transacties, evenals voor zakelijke en toeristische doeleinden.

Op dit moment is een euro ongeveer gelijk aan 0,40 Omaanse rial, maar de koersen kunnen snel wisselen. Klik hier voor de actuele wisselkoersen voor de Omaanse rial.

Eén Omaanse rial is onderverdeeld in 1000 baisa. Bankbiljetten zijn beschikbaar in verschillende denominaties, waaronder 1, 5, 10, 20 en 50 rial, terwijl munten beschikbaar zijn in denominaties van 5, 10, 25, 50 en 100 baisa. De rialbiljetten hebben afbeeldingen van belangrijke Omaanse historische en culturele symbolen, evenals portretten van de sultan.

Handig om te weten

Geldautomaten zijn veel voorkomend in Oman, waar u geld kunt opnemen met internationale credit- en bankpassen. Hotels, restaurants, winkelcentra en andere commerciële vestigingen accepteren ook over het algemeen de meeste grote creditcards, zoals Visa, MasterCard en American Express, vooral in stedelijke gebieden zoals de hoofdstad Muscat.

Het wisselen van valuta is mogelijk bij banken, geldwisselkantoren en sommige hotels. Het wordt aanbevolen om geld te wisselen bij officiële instellingen om het risico op vervalsingen te minimaliseren en de beste wisselkoersen te verkrijgen. Het is ook handig om een kleine hoeveelheid contant geld bij u te hebben voor kleine aankopen of voor het geval u zich in afgelegen gebieden bevindt waar mogelijk geen geldautomaten beschikbaar zijn.

Onze reizen naar Oman

Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Oman.