Bezienswaardigheden in Thailand

Wat moet u gezien hebben in Thailand?

Thailand, een schatkist van adembenemende bezienswaardigheden, nodigt u uit voor een ontdekkingsreis door een wonderland van natuurlijke pracht en avontuurlijke geneugten. Lees verder en ontdek de mooiste bezienswaardigheden die u zeker niet mag missen!

Grand palace and Wat phra keaw at sunset The beautiful landmark of Thailand.

Bangkok

Bangkok, de bruisende hoofdstad van Thailand, staat bekend om zijn dynamische mix van moderniteit en traditie. De stad is bezaaid met kleurrijke tempels, levendige markten, en indrukwekkende wolkenkrabbers. Langs de kronkelende kanalen van de Chao Phraya-rivier biedt Bangkok een schat aan culturele bezienswaardigheden, culinaire avonturen en bruisend nachtleven.

De tempels van Ayutthaya

Ayutthaya, een voormalige hoofdstad van het oude Siamese koninkrijk, is een historische schat die wordt gekenmerkt door prachtige ruïnes en tempels. De stad, gelegen op een eiland omgeven door rivieren, is UNESCO-werelderfgoed en trekt jaarlijks talloze bezoekers van over de hele wereld. Van indrukwekkende Wat Mahathat tot de schilderachtige ruïnes van Wat Chaiwatthanaram, Ayutthaya is een must-see bestemming voor geschiedenisliefhebbers en reizigers die op zoek zijn naar culturele verrijking.

Chiang Mai

Chiang Mai, gelegen in het noorden van Thailand, staat bekend om zijn betoverende mix van oude tradities en moderne charme. De stad wordt omgeven door weelderige groene bergen en biedt een adembenemend landschap voor reizigers. Chiang Mai is beroemd om zijn talloze tempels, waaronder de iconische Wat Phra That Doi Suthep, en staat bekend als een centrum voor boeddhistische spiritualiteit.

Khao Sok

Khao Sok National Park, gelegen in het zuiden van Thailand, is een oase van ongerepte natuur en adembenemende schoonheid. Met zijn dichte jungle, kalkstenen kliffen en smaragdgroene meren biedt Khao Sok een spectaculair landschap voor avontuurlijke reizigers. Het park herbergt een divers ecosysteem met zeldzame diersoorten zoals Aziatische olifanten en nevelpanters. Van jungletochten tot kanoën en overnachten in boomhutten, Khao Sok biedt een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Koh Samui

Koh Samui, een idyllisch eiland in de Golf van Thailand, trekt jaarlijks duizenden bezoekers met zijn prachtige stranden en kristalheldere wateren. Het eiland biedt een scala aan activiteiten, van ontspannen op het strand tot snorkelen en duiken in de kleurrijke koraalriffen. Met zijn bruisende nachtleven, luxe resorts en weelderige junglelandschappen, is Koh Samui een populaire bestemming voor zowel rustzoekers als avonturiers.

Onze reizen naar Thailand

Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Thailand.