Vaccinaties Thailand

Heb ik vaccinaties nodig voor Thailand?

Als u zich afvraagt welke vaccinaties u nodig heeft voordat u de prachtige bestemmingen van Thailand verkent, laten we u een beknopt overzicht geven.

Aanbevolen:

  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Hepatitis A

Gelukkig vereist Thailand geen verplichtingen voor bezoekers. Er wordt wel sterk aanbevolen om uw routinevaccinaties up-to-date te houden. Controleer of uw basisvaccinaties zoals difterie, tetanus en kinkhoest (DTP) op schema zijn. Een vaccinatie tegen hepatitis A wordt ook aanbevolen.

Malaria

In Thailand komt malaria nauwelijks voor. Alleen nog bij de grensgebieden met Laos, Cambodja, Myamar en Maleisië komt malaria voor. Daarom is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om een besmetting te voorkomen, als u de grensgebieden bezoekt. Dit kan door middel van het slikken van anti-malariapillen, onbedekte huid voorzien van muggenmiddel (DEET) en slapen onder een geïmpregneerde klamboe. Neem contact op met uw lokale gezondheidsdienst voor advies op maat.

Extra voorzorgsmaatregelen

Verder zijn er een aantal persoonsgebonden adviezen die voor u relevant kunnen zijn. Neem daarom contact op met uw lokale gezondheidsdienst om er achter te komen of u de betreffende vaccinaties nodig heeft.

Voor de meest actuele informatie raden we aan om contact op te nemen met uw lokale gezondheidsdienst of reisadviesorganisatie, aangezien de vereisten kunnen variëren op basis van uw persoonlijke gezondheidssituatie en de regio’s die u van plan bent te bezoeken.

We hopen dat deze informatie u helpt om uw reis naar Thailand veilig en zorgeloos te plannen.

Onze reizen naar Thailand

Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Thailand.

Ontvang gratis de complete reisgids Thailand