Munteenheid in Thailand

Waarmee betalen ze in Thailand?

De munteenheid van Thailand is de Thaise Baht (THB), afgekort als THB. Eén baht wordt onderverdeeld in 100 satang. Bankbiljetten zijn beschikbaar in verschillende denominaties, waaronder 20, 50, 100, 500 en 1000 baht, terwijl munten beschikbaar zijn in kleinere denominaties, zoals 1, 2, 5 en 10 baht, evenals 25 en 50 satang.

Op dit moment krijgt u ongeveer 40 Thaise Baht voor één euro. Echter, de wisselkoersen kunnen snel veranderen. Daarom is het raadzaam om hier de wisselkoersen regelmatig te controleren als u geld wilt wisselen.

Handig om te weten

De Thaise baht wordt algemeen geaccepteerd in het hele land voor aankopen en transacties bij winkels, restaurants, hotels en andere zakelijke vestigingen. Het is echter verstandig om contant geld bij u te hebben, aangezien niet alle plaatsen creditcards accepteren, vooral in meer afgelegen gebieden.

Het wisselen van valuta kan worden gedaan bij banken, wisselkantoren en geldautomaten, die wijdverspreid zijn in heel Thailand. Bij het wisselen van geld is het raadzaam om alert te zijn op wisselkoersen en eventuele commissies of kosten die kunnen worden berekend. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met eventuele beperkingen op de hoeveelheid buitenlands geld die u het land in- en uit kunt brengen.

Onze reizen naar Thailand

Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Thailand.