Fooien in Thailand

Hoe gebruikelijk is fooi in Thailand?

In de Thaise cultuur is het geven van fooi niet zo gebruikelijk als in sommige andere landen. Toch wordt het steeds meer geaccepteerd, vooral in gebieden waar veel toeristen komen. Zoals in Bangkok, Phuket en Chiang Mai, zijn mensen meer gewend aan het ontvangen van fooien vanwege de interactie met internationale bezoekers.

In restaurants waar een servicekosten al bij de rekening is inbegrepen, is het niet nodig om extra fooi te geven. Dit komt vaak voor in grotere restaurants en hotels. Als er geen servicekosten zijn toegevoegd, wordt een fooi van 5-10% van de totale rekening gewaardeerd als je tevreden bent met de service.

Tuk Tuk voor tempel in Bangkok, Thailand

Overige diensten

Voor andere diensten, zoals chauffeurs, gidsen, en hotelmedewerkers, wordt het ook gewaardeerd om een fooi achter te laten, maar het is niet verplicht. Het bedrag hangt af van de kwaliteit van de service en je eigen appreciatie ervan.

Over het algemeen wordt fooi geven in Thailand meer gezien als een gebaar van dankbaarheid dan als een verplichting. Het wordt echter steeds meer geaccepteerd in de horeca-industrie, vooral in gebieden waar toerisme een belangrijke rol speelt.

Onze reizen naar Thailand

Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Thailand.