Feestdagen in Thailand

Wanneer zijn de Thaise feestdagen?

Thailand viert vele feestdagen die variëren van religieuze vieringen tot culturele festiviteiten. Deze feestdagen vormen een belangrijk onderdeel van de Thaise cultuur. Het biedt bezoekers een kans om de levendige tradities van het land te ervaren.

jan-feb  |  Chinees nieuwjaar

Tahun Baru wordt gevierd op 1 januari, net zoals in veel andere delen van de wereld. Het is een tijd van feesten, vuurwerk en familiebijeenkomsten. Hierbij sluiten mensen het oude jaar af en verwelkomen het nieuwe jaar met hoop en optimisme. In grote steden zoals Jakarta en Bali worden er vaak speciale evenementen georganiseerd om het begin van het nieuwe jaar te vieren.

mrt  |  Makha Bucha

Makha Bucha is een belangrijke boeddhistische feestdag die in Thailand. Het wordt gevierd ter herdenking van een speciale gebeurtenis in het leven van Boeddha. Op deze dag komen duizenden boeddhisten samen in tempels om te mediteren, te bidden en offers te brengen.

13-15 apr  |  Songkran

Songkran, het Thaise nieuwjaarsfestival, wordt uitbundig gevierd in heel Thailand, vooral met watergevechten op straat om zuivering en vernieuwing te symboliseren. Het festival, dat meestal plaatsvindt van 13 tot 15 april, brengt mensen van alle leeftijden samen om elkaar nat te spetteren en goede wensen uit te wisselen voor het komende jaar.

jun  | Visakha Bucha

Visakha Bucha, een belangrijke boeddhistische feestdag, wordt in Thailand gevierd ter ere van de geboorte, verlichting en dood van Boeddha. Op deze dag komen boeddhisten samen in tempels om te mediteren, te bidden en kaarsen en wierook te offeren.

12 aug  | Verjaardag van de koningin

De verjaardag van de koningin van Thailand wordt jaarlijks gevierd op 12 augustus als nationale feestdag. Op deze dag worden verschillende festiviteiten georganiseerd, zoals culturele optochten en vuurwerkshows, om de koningin te eren.

nov  |  Loy Krathong en Yi Peng

Loy Krathong en Yi Peng zijn twee traditionele Thaise festivals die meestal tegelijkertijd worden gevierd. Tijdens Loy Krathong drijven mensen versierde bloembootjes (krathongs) op het water als een symbool van loslaten van negativiteit en het omhelzen van vernieuwing.

Yi Peng, dat vooral in Noord-Thailand wordt gevierd, staat bekend om het oplaten van duizenden papieren lantaarns in de lucht als een teken van geluk en voorspoed.

5 dec  | Verjaardag van de koning

De Verjaardag van de Koning in Thailand, op 5 december, is een belangrijke nationale feestdag ter ere van de geboorte van Koning Bhumibol Adulyadej, de voormalige koning van Thailand. Deze dag wordt gekenmerkt door nationale vlaggen, festiviteiten en ceremonies door het hele land om respect te tonen aan de koninklijke familie.

10 dec  | Dag van de Grondwet

De Dag van de Grondwet in Thailand, gevierd op 10 december, herdenkt de goedkeuring van de eerste grondwet van het land in 1932. Het is een nationale feestdag waarop ceremonies en evenementen worden gehouden om de principes van democratie en rechtsstaat te vieren.

Beluister de Spotify-playlist

Beluister de grootste hits en traditionele muziek in onze Spotify-playlist van Azië. Duik in de cultuur en kom alvast in de sfeer voor uw reis.

Onze reizen naar Thailand

Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Thailand.

Ontvang gratis de complete reisgids Thailand