Vaccinaties Vietnam

Heb ik vaccinaties nodig voor Vietnam?

Als u zich afvraagt welke vaccinaties u nodig heeft voordat u de prachtige bestemmingen van Vietnam verkent, laten we u een beknopt overzicht geven.

Aanbevolen:

  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Hepatitis A

Gelukkig vereist Vietnam geen verplichtingen voor bezoekers. Er wordt wel sterk aanbevolen om uw routinevaccinaties up-to-date te houden. Controleer of uw basisvaccinaties zoals difterie, tetanus en kinkhoest (DTP) op schema zijn. Een vaccinatie tegen hepatitis A wordt ook aanbevolen.

Vietnamese boot op de Mekong Delta, Vietnam

Malaria

In Vietnam komt malaria nauwelijks meer voor. Alleen bij de grensgebieden met Laos en Cambodja kan malaria voorkomen. Daarom is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om een besmetting te voorkomen, als u de grensgebieden bezoekt. Dit kan door middel van het slikken van anti-malariapillen, onbedekte huid voorzien van muggenmiddel (DEET) en slapen onder een geïmpregneerde klamboe. Neem contact op met uw lokale gezondheidsdienst voor advies op maat.

Extra voorzorgsmaatregelen

Verder zijn er een aantal persoonsgebonden adviezen die voor u relevant kunnen zijn. Neem daarom contact op met uw lokale gezondheidsdienst om er achter te komen of u de betreffende vaccinaties nodig heeft.

Voor de meest actuele informatie raden we aan om contact op te nemen met uw lokale gezondheidsdienst of reisadviesorganisatie, aangezien de vereisten kunnen variëren op basis van uw persoonlijke gezondheidssituatie en de regio’s die u van plan bent te bezoeken.

We hopen dat deze informatie u helpt om uw reis naar Vietnam veilig en zorgeloos te plannen.

Onze reizen naar Vietnam

vietnam-hoogtepunt-na-hang-district
Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Vietnam.