Adembenemende landschappen en wilde dieren

Een fascinerend land dat zich uitstrekt over het zuidwestelijke deel van Afrika. Dan heb ik het natuurlijk
over Namibië! Het land van de prachtige landschappen, ongerepte wildernis en rijke cultuur. Het is een unieke
bestemming in allerlei opzichten. Hieronder deel ik mijn persoonlijke highlights.

Namibië woestijnberg oranje

Windhoek

In de hoofdstad Windhoek is een duidelijk verschil te zien tussen de historische en moderne cultuur van Namibië. In het oude centrum loop je door straten met kleurrijke koloniale gebouwen, monumenten en kerken. Daarentegen zie je juist aan de andere kant van de stad een skyline vol moderne wolkenkrabbers. In de avond heb ik een drankje gedronken in de Skybar, een chique bar met een prachtig uitzicht op de stad.

sossusvlei-excursie-ballonvaart

Sossusvlei

De Sossusvlei staat bekend om de fotogenieke boompjes, de oranje zandduinen en de blauwe lucht. Ik heb hier met zonsopgang een bijzondere ballonvaart gemaakt over het uitgestrekte landschap. Het was adembenemend om de omgeving langzaam oranje te zien kleuren.

Hoogste duin beklimmen

Het is echt een aanrader om de Big Daddy te beklimmen! Dit is de hoogste duin in de Sossusvlei en het geeft een mooi uitzicht als beloning.

namibie-woestijn-zand-blauwe-zee

Big Five van de zee

Voor een stukje wildlife op zee mag Swakopmund niet ontbreken tijdens je rondreis! Het is een klein kustplaatje tussen de Atlantisch Oceaan en de zandduinen van de Namibwoestijn. Ik ging op expeditie bij Walvis Bay Waterfront, waar ik vanaf de Catamaran de Big Five van de zee heb gespot. Zo zag ik walvissen, dolfijnen, maanvissen, lederschildpadden en zeehonden!

The Tug

Restauranttip in Swakopmund: The Tug, een heerlijk restaurant met een prachtig panoramisch uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Ethosha National Park

Als je net als ik van avontuur houdt, dan is het Ethosha National Park echt iets voor jou! Dit park is het meest wildrijke park van Namibië en je kan er met je eigen auto op ontdekkingstocht. Een groot deel van het park bestaat uit een enorme zoutpan. Tip: zet je auto stil bij de waterholes om wildlife te spotten!

Onze reizen naar Namibië