Rondreizen naar het noorderlicht

Noorderlicht boven besneeuwde bergen in Spitsbergen

Wat zijn de beste bestemmingen voor het noorderlicht?

Het noorderlicht is een indrukwekkend natuurverschijnsel vaak zichtbaar in de poolgebieden. Het biedt een unieke sfeer in verschillende bestemmingen. Met deze omstandigheden kunt u genieten van de mooiste lichtshows in een winterse wereld. Ervaar de lichten aan de hemel, bewonder de kleurrijke uitbarstingen of ontdek de beste plekken om dit natuurverschijnsel te zien. Van Scandinavië tot aan Canada, de keuze is reuze! Hieronder vindt u de indrukwekkendste locaties om het noorderlicht te aanschouwen.

Skógafoss met noorderlicht in IJsland

IJsland

Een rondreis door IJsland voor het noorderlicht biedt een unieke ervaring. In de wintermaanden heeft u de grootste kans om dit spectaculaire natuurfenomeen te zien. Geniet van het noorderlicht, bewonder de kleurrijke uitbarstingen boven de vulkanische landschappen en ontdek de beste plekken om dit schouwspel te aanschouwen. Ga op avontuur in Reykjavik, verken de afgelegen West fjorden en ervaar de betovering van de dansende lichten aan de hemel.

Lofoten met noorderlicht in Noorwegen

Noorwegen

Een rondreis door Noorwegen biedt een onvergetelijke ervaring voor liefhebbers van het noorderlicht. In de wintermaanden is de kans het grootst om dit natuurverschijnsel te kunnen zien, omdat het dan het donkerste is. De beste plek om het noorderlicht te bekijken is in Tromsø, de hoofdstad van het noorderlicht. Op heldere, donkere nachten, heeft u op deze locatie 90% kans om het noorderlicht te zien.

Zweden Noorderlicht Lucht Bomen Schaduw

Zweden

Zweden is ook een goede bestemming om het noorderlicht te spotten. Hoe meer richting het noorden, hoe groter de kans is dat u het noorderlicht ziet. Het eerste noorderlicht van het seizoen is namelijk vaak in Kiruna te zien, de noordelijkste stad van Zweden. U heeft de grootste kans tussen september en maart om het natuurfenomeen te spotten.

Noorderlicht in FInland

Finland

We maken het Scandinavisch rijtje af met Finland, want daar kunt u het noorderlicht ook goed spotten. Het land licht namelijk op ongeveer gelijke hoogte met Noorwegen en Zweden. Zo is het Fins Lapland een populair gebied voor reizigers. Als u een rondreis door Finland wilt maken, dan heeft u in de wintermaanden de grootste kans om het noorderlicht te zien.

Noorderlicht in Canada

Canada

We steken de Atlantische Oceaan over, want in Canada is het noorderlicht ook te zien. In het noorden van Noord-Amerika liggen veel plaatsen die onder het poollicht liggen. Zoals in de Europese landen zijn er talloze accommodaties waar u vanuit u bed het noorderlicht kan spotten. U heeft de grootste kans tussen september en april.