Rondreizen met safari's

Jeep in de savannes

Wat zijn de beste safaribestemmingen?

Tijdens een safari ziet u de natuur op haar puurst. Van kuddes olifanten tot aan machtige leeuwen, de diversiteit aan dieren is groot! Er zijn een paar landen die beschikken over mooie nationale parken, waar u de ideale safari kunt beleven. Op deze pagina zetten we de beste safaribestemmingen op een rijtje!

Grote Migratie in Tanzania

Tanzania

Tanzania heeft een aantal natuurparken waar u een geweldige safaritour kunt beleven, zoals het Serengeti National Park en de Ngorongoro-krater. In het Serengeti National Park vindt jaarlijks de ‘Grote Migratie’ plaats, waarbij miljoenen wildebeesten door de vlaktes van de Serengeti trekken. Dit is een van de meest indrukwekkende fenomenen binnen de natuur! De beste reistijd is over het algemeen van juli tot september en van december tot maart, afhankelijk van de locatie. In de UNESCO-werelderfgoedlocatie Ngorongoro-krater is ook een grote diversiteit aan dieren te vinden, waar u ook de ‘Big Five’ (leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn) kunt vinden. Dit maakt Tanzania een van de beste bestemmingen voor safaritochten.

Jachtluipaard in Kruger Park, Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

We trekken iets meer naar het zuiden, waar we Zuid-Afrika vinden. Dit is misschien wel de populairste bestemming van Afrika, vooral voor safari’s. In het noordoosten van het land ligt het wereldberoemde Kruger National Park, waar bezoekers de kans hebben om de ‘Big Five’ te spotten. Daarnaast is Addo Elephant Park een aanrader. Zoals de naam al zegt, zijn hier genoeg olifanten te vinden. Naast de parken is er ook een ruim aanbod aan luxe lodges midden in het wild, wat de belevenis compleet maakt!

 

Kudde olifanten in Namibië

Namibië

We verplaatsen ons naar het noordwesten, waar Namibië ligt. Het land staat vooral bekend om zijn rode zandduinen, maar er zijn ook volop safarimogelijkheden. Het land biedt het beroemde Etosha National Park, waar bezoekers de kans krijgen om de ‘Big Five’ en andere unieke soorten zoals de zwarte neushoorn en de woestijnolifant te zien. Bovendien kunt u genieten van de wildernis in Sossusvlei en Skeleton Coast, waar u wordt omringd door een onbeschrijfelijk landschap. Namibië is ook minder toeristisch dan de bovengenoemde bestemmingen, waardoor u optimaal kunt genieten van de natuur.

Leeuwin in Botswana

Botswana

Voor de volgende bestemming gaan we naar de oosterburen van Namibië, namelijk Botswana. Als u de meest diverse flora en fauna wilt zien, zit u hier goed. Botswana staat namelijk bekend om de grote diversiteit aan wilde dieren en de grote populatie aan olifanten. De Okavango Delta biedt unieke safari-ervaringen met haar uitgestrekte wetlands en overvloed aan wilde dieren, waaronder olifanten, leeuwen, luipaarden en nijlpaarden. In het noorden ligt Chobe National Park, dat bekend staat om zijn grote populatie olifanten en indrukwekkende wildernis langs de Chobe-rivier. Botswana is nog niet bekend bij toeristen, waardoor u geen last zult hebben van toeristenmassa’s.

Sri Lanka Udawalawe National Park Olifant Lopend Door De Bossen

Sri Lanka

Safari’s worden vaak geassocieerd met Afrika, maar ook buiten dat continent zijn er zeker safarimogelijkheden. Zo biedt Sri Lanka bijvoorbeeld prachtige natuurparken. Het Yala National Park staat bekend om zijn hoge dichtheid aan luipaarden. Iets verder naar het westen vind je het Udawalawe National Park, dat beroemd is om zijn grote populatie olifanten. Daarnaast biedt Sri Lanka mogelijkheden om zeldzame soorten te zien, zoals de Sri Lankaanse luipaard, lippenbeer en talloze vogelsoorten.

Zoekt u een reis met een safari?
Bekijk hier alle reizen met safari's