Jungle in Costa Rica

Toucan Costa Rica Op Een Tak

De jungle in Costa Rica

Costa Rica heeft één van de uniekste biodiversiteit in de wereld. U kunt bijna overal in Costa Rica jungles vinden. Het land heeft namelijk 26.050 km2 aan jungle, dit is ruim 52% van het land. De jungle is erg belangrijk voor het ecosysteem. Dit komt omdat ze zorgen voor zuurstof en regen en ze een thuis bieden aan veel verschillende soorten dieren en planten.

De dieren in de jungle van Costa Rica

In de jungles van Costa Rica kunt u veel verschillende dieren vinden die er hun thuis hebben gevonden. Deze omgeving biedt meer dan 500.000 soorten planten en dieren, waardoor het een waar paradijs is voor natuurliefhebbers.

Onder de boomtoppen van de jungles vindt u opvallende dieren, zoals kleurrijke vogels als toekans, papegaaien en kolibries. Daarnaast hangen de luiaardsrustig aan boomtakken, terwijl brulapen door de boomtoppen slingeren en hun kenmerkende geluiden laten horen. Langs de oevers van de rivieren kunt u ook kaaimannen tegenkomen Dieper in de jungle verschuilen zich ook meer schuwe dieren, zoals jaguars en ocelotten, die als schaduwen door de nacht bewegen.

De mooiste natuurgebieden in Costa Rica

Costa Rica is één van de mooiste bestemmingen als het gaat om natuur. Aangezien er veel natuurparken te vinden zijn, staan hieronder de meest indrukwekkende natuurgebieden, die u gezien moet hebben.

Monteverde

Monteverde is één van de belangrijkste bestemmingen voor ecotoerisme in Costa Rica. In het gebied zijn veel dieren te vinden, maar liefst 100 soorten zoogdieren, 400 soorten vogels en 161 soorten amfibieën en reptielen. Zo kunt u hier vleermuizen, wilde katten, ocelotten, jaguars en poema’s tegenkomen.

In het Monteverde gebied zijn ook veel activiteiten die u kunt doen. Het gebied staat bekend als de geboorteplaats van ziplinen. Vroeger werd er geziplined door het grote gebied om het zo beter te kunnen ontdekken. Vandaag de dag kunt u ziplinen op veel verschillende plekken in Monteverde.

Ook is Monteverde de perfecte plek om vogels te spotten. Februari tot juni is de beste tijd hiervoor vanwege het paarseizoen. Dit betekent dat de mannetjes met veel mooie kleuren te zien zijn. Als u van wandelen houdt, is dit ook een must-visit, er zijn namelijk enorm veel wandelroutes in het gebied, waarvan ieder unieke uitzichten laat zien.

Tortuguero National Park

Tortuguero National Park ligt aan de oostkust van Costa Rica, ongeveer drie uur rijden vanaf San José. Ook in dit gebied wonen veel verschillende dieren. Hier zijn bijvoorbeeld veel verschillende soorten apen te vinden, zelf de zeldzame slingerapen. Omdat er ook water in dit gebied is, zult u er ook schildpadden, krokodillen, iguana’s en veel verschillende soorten dieren.

Voor vele bezoekers zijn de schildpadden één van de hoogtepunten van Tortuguero. U kunt hier dan ook een schildpadden tour doen, van begin maart tot midden oktober kunt u pasgeboren schilpadden spotten die hun weg naar de zee maken. U kunt ook het gebied verkennen per boot over de verschillende kanalen en rivieren.

manuel-antonio-strand2

Manuel Antonio National Park

Manuel Antonio National Park is sinds 1972 een beschermd gebied. Het is gelegen aan de Grote Oceaan, ongeveer drie uur rijden van San José. Ook hier vindt u weer veel verschillende soorten dieren, zoals verschillende soorten apen, luiaards, herten, stinkdieren, verschillende soorten vogels en reptielen. In het gebied zijn er verschillende wandelroutes die u zou kunnen volgen, deze verschillen in lengte en moeilijkheidsgraad, zo zijn er routes voor iedereen.

Aan de kust van het natuurgebied zijn ook parelwitte stranden te vinden om even tot rust te komen. Daarnaast kunt u door middel van snorkelen en duiken de kleurrijke onderwaterwereld ontdekken. Ook is Manuel Antonio de perfecte plek als u altijd al heeft willen leren surfen.

Corcovado National Park

Corcovado National Park is sinds 1975 een beschermd gebied. Het gebied is gelegen in het zuidwesten van Costa Rica, op het schiereiland Osa. Corcovado National Park is thuis voor veel verschillende soorten dieren. Er leven 140 soorten zoogdieren, 370 soorten vogels en 10.000 soorten insecten. Zo kunt hier verschillende soorten apen, schildpadden en poema’s vinden.

Als u Corcovado tussen februari en mei bezoekt, kunt u hier walvisspotten. Daarnaast zijn er verschillende prachtige wandelroutes door het park en als u even geen zin meer heeft in wandelen, kunt u bij een van de stranden relaxen. Ook heeft u de kans om te gaan kajakken of vissen in dit gebied.

Vulkaan Arenal Van Veraf

Arenal National Park

Arenal National Park is een park gelegen in het centrale gedeelte van Costa Rica. Hier staat de Arenal-vulkaan, de meest actieve vulkaan van het land. Ook in dit grote gebied leven veel verschillende diersoorten. Een aantal van deze dieren zijn apen, jaguars, herten en slangen. U kunt in dit park een aantal verschillende tours doen onder begeleiding van een gids, waar u deze verschillende dieren sult spotten.

Een andere activiteit die u in dit gebied kunt doen, is wandelen over de basis van de Arenal-vulkaan. Als u van iets actievers houdt, heeft u ook de mogelijkheid om te gaan ziplinen. Daarnaast zijn er verschillende hangbruggen, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Zelf de jungle betreden

Veel van de benoemde gebieden zijn of hebben een nationaal park, deze gebieden kunt u rustig binnen gaan en hier vrij rondlopen. Het is echter belangrijk dat u op de paden blijft, en hier niet vanaf dwaalt en uw eigen weg gaat zoeken in de jungle.

Als u van plan bent de jungle te bezoeken in Costa Rica, zal u aan een aantal dingen moeten denken. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat u goede wandelschoenen mee neemt. Ook wordt het aangeraden om een lange broek te dragen in verband met mogelijke insectenbeten. Ook wordt het aangeraden om voor dat u de jungle in gaat, malaria tabletten te slikken.

Bent u al overtuigd om een reis naar de jungle van Costa Rica te maken? Travel Legends helpt u graag met het organiseren van deze onvergetelijke reis!

Onze reizen naar Costa Rica

Toucan Costa Rica Op Een Tak
Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Costa Rica.