Munteenheid in Costa Rica

footer-costa-rica-jungle-la-fortuna-brug-man.jpg

Waarmee betalen ze in Costa Rica?

De munteenheid in Costa Rica is de Costa Ricaanse colón, afgekort als CRC. Genoemd naar de ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus en is een integraal onderdeel van de economie en cultuur van Costa Rica. Laten we eens dieper ingaan op deze interessante munteenheid.

De colón wordt onderverdeeld in 100 céntimos. Bankbiljetten variëren van kleinere denominaties zoals 1.000 colones tot grotere bedragen zoals 50.000 colones, terwijl munten veelvoorkomend zijn voor lagere waarden. Op dit moment is een euro is ongeveer gelijk aan 550 colón, maar de koersen kunnen snel veranderen. Bekijk hier de actuele wisselkoers voor de Costa Ricaanse colón.

De Costa Ricaanse colón werd voor het eerst ingevoerd in 1896, ter vervanging van de Costa Ricaanse peso. Het was oorspronkelijk gebaseerd op het goudstandaardsysteem, waarbij elke colón werd ondersteund door een bepaalde hoeveelheid goud. Gedurende de geschiedenis heeft de colón echter verschillende wijzigingen ondergaan in zijn waarde en omwisselbaarheid.

Handige tips

Creditcards worden algemeen geaccepteerd in stedelijke gebieden, maar het is verstandig om altijd wat contant geld bij u te hebben voor het geval dat dit niet wordt geaccepteerd. Hoewel de Amerikaanse dollar ook wijdverspreid wordt geaccepteerd in toeristische gebieden, is het raadzaam om contant geld in colones te hebben voor kleinere transacties en buiten de meer toeristische locaties.

Geldautomaten zijn algemeen beschikbaar in steden en toeristische bestemmingen, waardoor het gemakkelijk is om lokaal geld op te nemen. De wisselkoers van de colón kan variëren, dus het is verstandig om de actuele koers in de gaten te houden tijdens het reizen in Costa Rica.

Onze reizen naar Costa Rica

Toucan Costa Rica Op Een Tak
Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Costa Rica.