Beste reistijd IJsland

Wanneer kunt u het best IJsland bezoeken? Bekijk hier de tips over de beste reistijd voor IJsland die u moet weten voordat u op reis gaat.

zwarte-strand-in-ijsland-hoogtepunt

Wat is de beste reistijd voor IJsland?

De beste reistijd voor IJsland hangt af van uw interesses. Voor gematigde temperaturen en lange dagen, zijn de maanden van juni tot augustus ideaal. Dit seizoen biedt de beste omstandigheden voor het verkennen van de natuur, wandelen, en het bezoeken van bezienswaardigheden.

Als u de noorderlichten wilt zien, zijn de maanden september tot februari. De winter is ook perfect voor activiteiten zoals ijsgrotten verkennen en het ervaren van een echte winterlandschap.

De lente (maart tot mei) biedt een mooie overgangsperiode met minder toeristen en nog steeds een goede kans om de noorderlichten te zien, terwijl de natuur begint te bloeien.

IJsland tijdens de zomer

Reizen in de zomer

In de zomer in IJsland (april tot september) zijn de weersomstandigheden over het algemeen mild. De temperatuur varieert meestal tussen 10°C en 15°C. Het kan soms regenachtig zijn, maar er zijn ook veel zonnige dagen. De dagen zijn lang, met veel daglicht, vanwege de middernachtzon. Dit maakt de zomer een goede tijd om het land te verkennen en van de natuur te genieten.

Reizen in de winter

In de winter in IJsland zijn de weersomstandigheden meestal koud en wisselvallig. Temperaturen kunnen variëren van net boven het vriespunt tot onder nul. Het weer kan snel veranderen, met regen, sneeuw en sterke winden. Het daglicht is beperkt, met korte dagen en lange nachten. Voor wie van avontuur houdt, biedt de winter in IJsland prachtige landschappen en de kans om het noorderlicht te zien.

Veelgestelde vragen
Wat is de beste reistijd voor IJsland?

De beste reistijd voor IJsland hangt af van uw interesses. Voor gematigde temperaturen en lange dagen, zijn de maanden van juni tot augustus ideaal. Als u de noorderlichten wilt zien, zijn de maanden september tot februari.

Wat is de beste reistijd voor het noorderlicht?

Over het algemeen heeft u 280 dagen de kans om het noorderlicht te spotten in IJsland. U heeft de grootste kans van oktober tot maart.

Beluister de Spotify-playlist

Beluister de grootste hits en traditionele muziek in onze Spotify-playlist van IJsland. Duik in de cultuur en kom alvast in de sfeer voor uw reis.

Onze reizen naar IJsland

ijsland-header-waterval-sneeuw
Sharon Decker
Bel, mail of app met Sharon

De expert voor reizen in IJsland.