Reisadvies IJsland

Wilt u goed voorbereid naar IJsland gaan? Bekijk hier de meest actuele reisadvies en informatie voor IJsland.

Uitbarstende vulkaan IJsland

Wat is het huidige reisadvies voor IJsland?

U kunt in IJslandveilig reizen en zo de bezienswaardigheden van het land bezoeken. Er gelden wel veiligheidsrisico’s voor het schiereiland Reykjanes, vanwege aanhoudende vulkaanuitbarstingen. Het vliegveld en de Blue Lagoon zijn wel bereikbaar. Verder is het land is veilig en ideaal om er een rondreis te maken.

We houden de veiligheidssituatie voor al onze bestemmingen uiteraard nauwlettend in de gaten. Vanwege onze intensieve samenwerking met lokale partners, blijven we elke dag op de hoogte van de actuele veiligheidssituatie van IJsland. Daarnaast houden wij voor IJsland altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan.

Update: 01-07-2024

Reisadvies IJsland map

Bron: Nederland Wereldwijd

Is het veilig om naar IJsland te gaan?

Kortom, reizen naar IJsland wordt als veilig beschouwd voor toeristen, maar het is altijd verstandig om het actuele reisadvies te raadplegen en op de hoogte te blijven van eventuele ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de veiligheidssituatie. Met passende voorzorgsmaatregelen kunnen bezoekers genieten van de rijke cultuur, geschiedenis en gastvrijheid die IJsland te bieden heeft.

Veelgestelde vragen
Is IJsland veilig?

U kunt in IJsland veilig reizen en zo de bezienswaardigheden van het land bezoeken. Er kunnen wel veiligheidsrisico’s zijn voor vulkaanuitbarstingen.

Beluister de Spotify-playlist

Beluister de grootste hits en traditionele muziek in onze Spotify-playlist van IJsland. Duik in de cultuur en kom alvast in de sfeer voor uw reis.

Onze reizen naar IJsland

ijsland-header-waterval-sneeuw
Sharon Decker
Bel, mail of app met Sharon

De expert voor reizen in IJsland.