Munteenheid in Indonesië

Waarmee betalen ze in Indonesië?

De Indonesische Rupiah (IDR) is de officiële munteenheid van Indonesië en wordt gebruikt voor alle financiële transacties in het land. De rupiah wordt afgekort als IDR en wordt verdeeld in kleinere eenheden, genaamd sen, hoewel sen niet meer in circulatie zijn en prijzen meestal worden weergegeven in hele rupiah.

Op dit moment krijgt u ongeveer 17.000 Indonesische Rupiah voor één euro. De waarde van de rupiah kan variëren ten opzichte van andere valuta’s, dus het is raadzaam om hier de wisselkoersen regelmatig te controleren als u geld wilt wisselen. Dit kan ook worden gedaan bij banken, officiële geldwisselkantoren en sommige hotels. Het is belangrijk op te merken dat geld wisselen op straat of bij niet-geautoriseerde wisselaars wordt afgeraden vanwege het risico op fraude.

Indonesische Rupiah

Handig om te weten

Naast contant geld worden creditcards, met name Visa en MasterCard, steeds vaker geaccepteerd in grotere steden, hotels, restaurants en winkels, evenals bij geldautomaten. Het is echter raadzaam om altijd wat contant geld bij u te hebben voor kleine aankopen en in gebieden waar creditcards mogelijk niet worden geaccepteerd, vooral in landelijke of afgelegen gebieden.

Over het algemeen is het verstandig om te controleren of jouw bankkaart geschikt is voor gebruik in het buitenland en om eventuele buitenlandse transactiekosten te overwegen. Door wat cash bij u te hebben en betalingen met creditcards te kunnen doen, kunt u soepel en gemakkelijk reizen en genieten van alles wat Indonesië te bieden heeft.

Onze reizen naar Indonesië

Indonesië bali rijstvelden groen gele lucht
Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Indonesië.