Munteenheid in Japan

Waarmee betaal ik in Japan?

De officiële munteenheid van Japan is de Japanse Yen, afgekort als JPY. Het yen-teken (¥) is herkenbaar en een integraal onderdeel van het dagelijkse leven. Bankbiljetten komen voor in denominaties van ¥1,000, ¥2,000, ¥5,000 en ¥10,000, terwijl munten variëren van ¥1 tot ¥500. Op dit moment is een euro ongeveer ¥160 waard, maar de koersen kunnen snel wisselen. Bekijk hier de actuele wisselkoers voor de Japanse Yen.

De yen heeft een rijke geschiedenis en werd voor het eerst geïntroduceerd tijdens de Meiji-periode in de late 19e eeuw. Het woord “yen” zelf betekent letterlijk “ronde”, wat verwijst naar de ronde vorm van de munten.

 

Japanese Yen

Handig om te weten

Betalen in Japan is over het algemeen een cash-aangelegenheid. Echter, creditcards worden steeds vaker geaccepteerd, vooral in stedelijke gebieden en grote winkelketens. Toch is het handig om altijd wat contant geld bij u te hebben, omdat sommige kleinere winkels, restaurants en openbaar vervoer nog steeds voornamelijk cash accepteren.

Geldautomaten zijn wijdverspreid en zijn te vinden in steden en dorpen, maar het is belangrijk om er rekening mee te houden dat sommige automaten mogelijk alleen Japanse bankpassen accepteren. Internationale creditcards worden meestal geaccepteerd bij geldautomaten in grote steden.

Tijdens uw verblijf in Japan zult u merken dat de yen niet alleen een middel is om transacties te verrichten, maar ook een weerspiegeling van de stabiliteit en efficiëntie van de Japanse economie. Met de kenmerkende bankbiljetten en munten brengt de Japanse yen een vleugje geschiedenis en moderniteit samen in de palm van uw hand.

Onze reizen naar Japan

Seiganto-ji tempel met waterval in Japan
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Japan.

Ontvang gratis de complete reisgids Japan