Elektriciteit in Mexico

tulum-ruins-mexico

Heb ik een reisstekker nodig in Mexico?

In Mexico komen de stopcontacten voor type A en B voor. Dit komt niet overeen met de stopcontacten van Nederland, waar type C de standaard is. Daarom heeft u wel een reisstekker nodig, om gebruik te maken van de elektriciteit in Mexico. Een type A-stekker past ook in stopcontacten voor type B. Het is dus aan te raden om een reisstekker van type C naar type A mee te nemen. Deze wordt regelmatig aangeduid als een reisstekker voor de Verenigde Staten, aangezien zij ook type A gebruiken.

De standaard elektriciteitsspanning 127 volt, en het frequentiesysteem is 60 hertz in Mexico. De nominale spanning in Mexico is lager dan in Nederland (230 volt). Voor veel apparaten zal dit geen probleem zijn, zoals een laptop, mobiel, camera en tablet. Hiervoor is een spanningsomvormer niet nodig. Echter, het is handig om voor opladers van andere apparaten te controleren of er eventueel een spanningsomvormer nodig is.

Overzicht stopcontacten Mexico

Goed voorbereid naar Mexico

Bij het inpakken voor uw reis naar Mexico, overweeg het meenemen van een reisstekker en spanningsomvormer om ervoor te zorgen dat u uw apparaten moeiteloos kunt opladen.

Bij de meeste stedelijke gebieden hebben ze een betrouwbare elektriciteitsvoorziening. Veel hotels, restaurants, en andere commerciële gebouwen hebben elektriciteit beschikbaar voor hun gasten en klanten.

In sommige afgelegen gebieden of dorpen kan de elektriciteitsvoorziening minder betrouwbaar zijn, en stroomuitval kan voorkomen. Het kan handig zijn om een zaklamp en een powerbank mee te nemen, vooral als u van plan bent om naar landelijke gebieden te reizen waar de elektriciteitsvoorziening minder stabiel kan zijn.

Kortom, om gebruik te maken van de elektriciteit in Mexico, is het handig om voor de zekerheid een reisstekker mee te nemen.

Onze reizen naar Mexico

Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Mexico.