Feestdagen in Mexico

Wanneer zijn de Mexicaanse feestdagen?

Mexico viert vele feestdagen die variëren van religieuze vieringen tot culturele festiviteiten. Deze feestdagen vormen een belangrijk onderdeel van de Mexicaanse cultuur. Het biedt bezoekers een kans om de levendige tradities van het land te ervaren.

21 mrt  |  Natalicio de Benito Juárez

Op 21 maart vieren Mexicanen het Natalicio de Benito Juárez, ter ere van de geboortedag van Benito Juárez, een belangrijke figuur in de Mexicaanse geschiedenis en voormalig president van Mexico. Deze feestdag wordt nationaal erkend en biedt een gelegenheid voor ceremonies, parades en culturele evenementen ter ere van Juárez’ bijdragen aan de Mexicaanse samenleving.

mrt-apr  | Semana Santa (Pasen)

Semana Santa, wat de Heilige Week betekent, markeert een belangrijke feestdag in Mexico die de laatste week van de vastentijd voor Pasen omvat. Tijdens deze week organiseren Mexicanen verschillende religieuze en culturele activiteiten, waaronder processies, kerkdiensten en traditionele festiviteiten.

16 sep  |  Grito de Dolores (Onafhankelijkheidsdag)

De Grito de Dolores, gevierd op 16 september, markeert het begin van de Mexicaanse Onafhankelijkheidsdag. Op deze dag herdenken Mexicanen de beroemde toespraak van Miguel Hidalgo y Costilla in 1810, waarin hij opriep tot opstand tegen de Spaanse overheersing.

Dag van de Doden in Mexico

1-2 nov  |  Día de Muertos

Tijdens Día de Muertos, ook bekend als de Dag van de Doden, herdenken en eren mensen hun overleden dierbaren. Families zetten altaren op met foto’s, bloemen, kaarsen en voedsel om de zielen van hun geliefden te verwelkomen en te eren tijdens het feest dat wordt gevierd op 1 en 2 november.

20 nov  |  Mexicaanse Revolutie

Mensen in heel Mexico komen op 20 november jaarlijks samen om de nationale dag van de Mexicaanse Revolutie te vieren ter herdenking van het begin van de Mexicaanse Revolutie in 1910. Op deze dag herdenken ze de heldhaftige strijd en de erfenis van de revolutionairen.

12 dec  |  Nuestra Señora de Guadalupe

Jaarlijks vieren mensen in Mexico de nationale dag van Nuestra Señora de Guadalupe op 12 december, waarbij ze de beschermheilige van Mexico, de Maagd van Guadalupe, uitbundig eren met processies, missen en festiviteiten door het hele land.

Onze reizen naar Mexico

Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Mexico.