Fooien in Mexico

Hoe gebruikelijk is fooi in Mexico?

In Mexico is het geven van fooi een gebruikelijke praktijk en wordt het vaak verwacht in verschillende situaties. In restaurants is het gebruikelijk om een fooi te geven van ongeveer 10-15% van de totale rekening, hoewel sommige restaurants een servicekosten kunnen toevoegen aan de rekening.

Het is belangrijk om te controleren of dit al is opgenomen om dubbele fooien te voorkomen. Bovendien wordt het gewaardeerd om fooi te geven aan taxichauffeurs, kamermeisjes in hotels, portiers, en gidsen tijdens rondleidingen.

Overige diensten

Daarnaast is het geven van fooi aan andere dienstverleners, zoals barpersoneel en parkeerwachters ook gebruikelijk in Mexico. De hoogte van de fooi kan variëren afhankelijk van de service en de tevredenheid van de klant, maar het is over het algemeen gebruikelijk om een bedrag tussen de 10 en 20 peso’s te geven voor kleine diensten en meer voor uitgebreide of uitzonderlijke service.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat fooi geven altijd vrijwillig is en dat de hoogte ervan afhangt van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de service, de locatie en de eigen financiële situatie. Het is altijd goed om contant geld bij de hand te hebben voor fooi, aangezien sommige dienstverleners mogelijk geen creditcards accepteren voor fooien.

Onze reizen naar Mexico

Chichen Itza in Mexico
Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Mexico.