Munteenheid in Mexico

nlvakantie-mexico-tulum

Waarmee betalen ze in Mexico?

De officiële munteenheid van Mexico is de Mexicaanse peso, afgekort als MXN. De peso is onderverdeeld in 100 centavos. Op dit moment krijgt u ongeveer 18 Mexicaanse peso voor een euro. De waarde kan snel veranderen, dus het is raadzaam om hier de wisselkoersen regelmatig te controleren als u geld wilt wisselen.

Als één van de oudste valuta’s ter wereld heeft de Mexicaanse peso een lange geschiedenis die teruggaat tot de koloniale periode van Mexico. De moderne peso werd in 1993 ingevoerd ter vervanging van de oude peso, met als doel de inflatie te beteugelen en de economische stabiliteit te bevorderen.

Betaalmogelijkheden in Mexico

Contant geld is de meest gangbare betaalmethode. Winkels, restaurants, markten en andere lokale bedrijven accepteren bankbiljetten en munten over het algemeen. Bovendien accepteren veel commerciële gelegenheden, vooral in grote steden en toeristische gebieden, creditcards zoals Visa, Mastercard en American Express. Het is echter handig om contant geld bij u te hebben voor kleinere verkopers en voor het geval dat sommige plaatsen geen creditcards accepteren.

Veel banken en geldautomaten (ATM’s) in Mexico bieden ook de mogelijkheid om geld op te nemen met internationale debet- en creditcards, waardoor bezoekers toegang hebben tot contant geld in lokale valuta. Het is echter raadzaam om op de hoogte te zijn van eventuele extra kosten of tarieven die kunnen worden toegepast bij het gebruik van buitenlandse kaarten.

Onze reizen naar Mexico

Chichen Itza in Mexico
Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Mexico.