Taal in Oman

Wat voor taal spreken ze in Oman?

De officiële taal van Oman is Arabisch, specifiek de variant die bekend staat als Omaans Arabisch. De overgrote meerderheid van de bevolking spreekt deze taal, die ook wordt gebruikt als instructietaal in scholen en overheidsinstellingen. Omaans Arabisch vertoont enkele verschillen met het Standaard Arabisch, voornamelijk in uitspraak en vocabulaire.

Engels wordt ook veel gebruikt, vooral in zakelijke en toeristische omgevingen. Mensen in de horeca, toeristische attracties en andere dienstverlenende sectoren begrijpen en spreken over het algemeen Engels. Veel inwoners van Oman, vooral jongeren en mensen met een hogere opleiding, beheersen het Engels goed.

Omaniet met kameel in woestijn, Oman

Belangrijke Arabische woorden

Omanieten vinden het altijd leuk als toeristen een poging doen tot een woordje Arabisch. Dit wordt dan ook met een brede glimlach beantwoord. Daarom staan hieronder de belangrijkste woorden die handig kunnen zijn voor uw reis naar Oman.

  • Hallo = Merhaba 
  • Ja/Nee = Na-amm/La 
  • Alstublieft = Min fadlik 
  • Dank u wel = Shukran
  • Tot ziens = Maasalaamah

Wilt u nog meer Arabische woorden leren? Probeer dan de Arabische cursus op Duolingo.

Is dit toch iets te moeilijk om te onthouden? Geen zorgen, de meeste Omanieten staan u ook graag te woord in het Engels, dus daarmee kunt u ook goed overweg in Oman.

Onze reizen naar Oman

Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Oman.