Eten in Oman

Hoe ziet de Omaanse keuken eruit?

De Omaanse keuken kenmerkt zich door een mix van Arabische, Perzische, Indiase en Afrikaanse invloeden. Verse kruiden en lokale ingrediënten spelen een centrale rol, vooral lamsvlees en vis langs de kust. Rijst en diverse bijgerechten zoals hummus en salades completeren de maaltijd. Zoete lekkernijen zoals halwa zijn populair als dessert. Over het algemeen staat de Omaanse keuken bekend om haar eenvoud, rijke smaken en diverse culinaire tradities.

Makbous

Makbous is een traditioneel Omaans gerecht dat lijkt op biryani maar met een lokale twist. Het wordt vaak bereid met lamsvlees of kip, samen met een mix van kruiden, groenten en gedroogd fruit zoals rozijnen en dadels. Rijst vormt de basis van dit gerecht en wordt gekruid en gekookt tot het een rijke smaak heeft.

Kabouli

Kabouli is een traditioneel Omaans rijstgerecht dat wordt bereid met lamsvlees, basmatirijst, uien, knoflook en een mix van specerijen. Het lamsvlees wordt langzaam gekookt met aromatische kruiden tot het mals is, waarna het wordt gemengd met de gekookte rijst. Tijdens het kookproces worden lagen rijst en lamsvlees opgebouwd in de pan, waardoor de smaken zich vermengen en een heerlijke, geurige schotel ontstaat.

Shuwa

Shuwa is een traditioneel Omaans gerecht van langzaam gegaard lamsvlees, gemarineerd in een mengsel van kruiden en specerijen. Tijdens het bereidingsproces wordt het lamsvlees zorgvuldig ingepakt in bananenbladeren en begraven onder de grond om langzaam te koken. Deze methode zorgt ervoor dat het vlees gaar wordt en doordrenkt raakt met de smaken van de marinade, wat resulteert in een mals en smaakvol gerecht.

Onze reizen naar Oman

Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Oman.

Ontvang gratis de complete reisgids Oman