Beste reistijd Sri Lanka

Sri Lanka nuwara eliya theeplantage

Wat is de beste reistijd voor Sri Lanka?

De beste reistijd voor uw rondreis door Sri Lanka verschilt per regio die u wilt bezoeken. Over het algemeen is Sri Lanka het hele jaar door een goede bestemming om te bezoeken. Wilt u zo min mogelijk kans op neerslag? Dan wordt het droge seizoen van december t/m april aanbevolen, aangezien in deze periode het minste regen valt. Voor het oosten van Sri Lanka is mei t/m september de beste reistijd. Dit geldt voor heel Sri Lanka, waardoor u in deze periode alle bezienswaardigheden op haar mooist kunt zien.

Reizen in het droge seizoen

Reizen naar Sri Lanka tijdens de droge periode (december t/m april) biedt reizigers de perfecte gelegenheid om te genieten relatief weinig neerslag. Met aangenaam weer, zonnige dagen en weinig regen is dit het ideale seizoen om de historische bezienswaardigheden van de Culturele Driehoek te bewonderen, zoals de oude stad Anuradhapura en de rotsforten van Sigiriya. Met festivals zoals Sinhala en Tamil Nieuwjaar in april, biedt de droge periode ook de mogelijkheid om de levendige cultuur en tradities van Sri Lanka te ervaren.

Reizen in het regenseizoen

Van mei t/m november vindt het regenseizoen plaats in Sri Lanka. Dit wordt verdeeld in twee seizoenen: de zuidwestelijke moesson (Yala), die regen brengt van mei tot september, en de noordoostelijke moesson (Maha), die regen brengt van oktober tot januari. Het kan dus zijn dat een deel van het land droog is, terwijl aan de andere kant van het land een moessonseizoen plaatsvindt. Daarom is het belangrijk om de moessonseizoen mee te nemen in de afwegingen van de bestemmingen.

Veelgestelde vragen
Wat is de beste reistijd om naar Sri Lanka te gaan?

Over het algemeen is Sri Lanka het hele jaar door een goede bestemming om te bezoeken. Wilt u zo min mogelijk kans op neerslag? Dan wordt het droge seizoen van december t/m april aanbevolen, aangezien in deze periode het minste regen valt. Voor het oosten van Sri Lanka is mei t/m september de beste reistijd.

Wanneer is het regenseizoen in Sri Lanka?

Het regenseizoen is verdeeld over twee verschillende periodes: de zuidwestelijke moesson (Yala), die regen brengt van mei tot september, en de noordoostelijke moesson (Maha), die regen brengt van oktober tot januari.

Beluister de Spotify-playlist

Beluister de grootste hits en traditionele muziek in onze Spotify-playlist van Azië. Duik in de cultuur en kom alvast in de sfeer voor uw reis.

Onze reizen naar Sri Lanka

Sri Lanka nuwara eliya theeplantage
Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Sri Lanka.