Beste reistijd Vietnam

Wat is de beste reistijd voor Vietnam?

De beste reistijd voor Vietnam hangt af van de regio die je wilt bezoeken vanwege de diversiteit in klimaten door het hele land. Over het algemeen zijn de maanden november tot april ideaal voor het noorden en het centrum van Vietnam, met aangename temperaturen en weinig regenval. De zomermaanden, van mei tot en met september, zijn perfect voor het zuiden, met warm weer en veel zon. Echter, voor de centrale hooglanden, zoals Dalat, is de droge periode van november tot maart het beste om te bezoeken vanwege de lagere temperaturen.

Citadel in Hue, Vietnam

Reizen in het droge seizoen?

In de droge periode, die loopt van november tot april, is het weer in Vietnam over het algemeen aangenaam en stabiel. De temperaturen variëren afhankelijk van de regio, maar over het algemeen zijn de temperaturen mild tot warm.

In het noorden van Vietnam, zoals in Hanoi, zijn de temperaturen gemiddeld tussen de 15°C en 25°C. In de centrale regio’s, zoals in Hué en Hoi An, kunnen de temperaturen iets hoger zijn, meestal tussen de 20°C en 30°C. In het zuiden, zoals in Ho Chi Minh-stad, kunnen de temperaturen oplopen tot 30°C of hoger.

Overdag is het vaak zonnig met weinig tot geen regenval. ‘s Avonds kunnen de temperaturen iets dalen, vooral in het noorden en centrum van Vietnam, dus het is verstandig om lichte kleding mee te nemen voor overdag en wat warmere kleding voor de avonduren. Over het algemeen biedt de droge periode ideale omstandigheden voor het verkennen van Vietnam, met veel zon en aangename temperaturen.

Reizen in het natte seizoen?

Tijdens de natte periode in Vietnam, die doorgaans loopt van mei tot oktober, kunnen de temperaturen variëren afhankelijk van de regio en het specifieke moment in het seizoen. Over het algemeen blijven de temperaturen echter warm, met gemiddelden die meestal tussen de 25°C en 35°C liggen.

In het noorden van Vietnam, zoals in Hanoi, kunnen de temperaturen in de natte periode iets koeler zijn dan in het zuiden, maar nog steeds vrij warm met gemiddelde temperaturen tussen de 25°C en 30°C. Het regent hier regelmatig en de luchtvochtigheid is vaak hoog.

In het centrale deel van Vietnam, zoals in Hue of Hoi An, kunnen de temperaturen vergelijkbaar zijn met die in het noorden, maar de luchtvochtigheid kan nog intenser zijn. De regenval kan in deze regio’s ook behoorlijk hevig zijn, met kans op overstromingen.

In het zuiden van Vietnam, inclusief steden als Ho Chi Minh-stad en de Mekong Delta, blijven de temperaturen doorgaans warm, met gemiddelde temperaturen die vaak rond de 30°C liggen. Het kan echter hevige regenval ervaren, die soms leidt tot overstromingen en moeilijke reisomstandigheden.

Reizen in het koele seizoen?

Tijdens de koele periode in Vietnam, die meestal van december tot februari duurt, kunnen de temperaturen variëren afhankelijk van de regio. In het noorden van Vietnam, zoals in Hanoi en Sapa, kunnen de temperaturen overdag gemiddeld liggen tussen de 15°C en 20°C. ‘s Nachts kunnen de temperaturen dalen tot ongeveer 10°C, vooral in de bergen van Sapa.

In het centrale deel van Vietnam, zoals in Hue en Da Nang, zijn de temperaturen iets hoger, met overdag temperaturen tussen de 20°C en 25°C en ‘s nachts rond de 15°C. Over het algemeen is het weer tijdens de koele periode aangenaam, met milde temperaturen en weinig regenval, waardoor het een populaire tijd is voor toeristen om Vietnam te bezoeken. In het zuiden van Vietnam blijven de temperaturen het gehele jaar hoog.

Onze reizen naar Vietnam

vietnam-hoogtepunt-na-hang-district
Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Vietnam.