Weer in Vietnam

vietnam-hoogtepunt-na-hang-district

Wat voor klimaat heeft Vietnam?

Het klimaat in Vietnam varieert van regio tot regio, maar over het algemeen kent het land een tropisch klimaat met twee seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. In het zuiden, rond Ho Chi Minhstad, is het droge seizoen van november tot april, terwijl het regenseizoen van mei tot oktober is. In het noorden, rond Hanoi, loopt het droge seizoen van oktober tot april, terwijl het regenseizoen van mei tot september is.

Het centrale deel van Vietnam, inclusief Hue en Hoi An, heeft een vergelijkbaar patroon, maar met een iets korter regenseizoen. Over het algemeen is het weer warm en vochtig gedurende het hele jaar, met temperaturen die meestal variëren van 20°C tot 35°C, afhankelijk van het seizoen en de locatie.

Klimaattabel van Sapa, Vietnam

Weer in Sapa

In Sapa, gelegen in het noorden van Vietnam, is het weer koeler vanwege de hoogte. In de zomer, juni tot augustus, varieert het tussen 15°C en 25°C overdag, ‘s nachts kan het flink afkoelen tot ongeveer 10°C. Tijdens de winter, december tot februari, kan het overdag 10°C tot 20°C zijn en ‘s nachts zelfs onder het vriespunt. In het voor- en najaar, maart-mei en september-november, zijn de temperaturen mild, tussen 15°C en 20°C overdag, perfect voor trektochten.

Klimaattabel van Hanoi, Vietnam

Weer in Hanoi

In Hanoi, gelegen in het lage noorden van Vietnam, kent de stad een vochtig subtropisch klimaat met vier duidelijke seizoenen. In de zomer, van juni tot augustus, zijn de temperaturen warm en vochtig, meestal variërend van 25°C tot 35°C. Het regent regelmatig tijdens deze periode. In de winter, van december tot februari, zijn de temperaturen koeler, gemiddeld tussen 10°C en 20°C, met af en toe mistig weer. Het voorjaar, van maart tot mei, is aangenaam warm, met temperaturen tussen 20°C en 30°C, en vaak zonnig. De herfst, van september tot november, is vergelijkbaar met het voorjaar, met aangename temperaturen tussen 20°C en 30°C en een afname van regenval.

Klimaattabel van Ho Chi Minh-stad, Vietnam

Weer in Ho Chi Minhstad

In Ho Chi Minhstad, gelegen in het zuiden van Vietnam, heerst een tropisch klimaat met twee hoofdseizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. Tijdens het droge seizoen, van november tot april, zijn de temperaturen warm, meestal tussen 25°C en 35°C. Het regenseizoen, van mei tot oktober, brengt vochtigheid en korte, hevige regenbuien, met temperaturen variërend van 25°C tot 32°C. Over het algemeen is het weer warm en vochtig gedurende het hele jaar in deze bruisende stad.

Onze reizen naar Vietnam

vietnam-hoogtepunt-na-hang-district
Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Vietnam.