Elektriciteit in Vietnam

Skyline van Ho Chi Minh-stad

Heeft u een reisstekker nodig in Vietnam?

In Vietnam komen de stopcontacten voor type A, C, en D voor. Niet alle types komen overeen met de stopcontacten van Nederland, waar type C de standaard is. In de hotels zijn veel hybride stopcontacten te vinden, waar onder andere type C geschikt voor is. Daarom kunt u ervan uitgaan dat u geen reisstekker nodig heeft. Wilt u het zekere voor het onzekere nemen? Dan kunt u een reisstekker voor type A meenemen.

De standaard elektriciteitsspanning 220 volt, en het frequentiesysteem is 50 hertz. De nominale spanning in Vietnam is ongeveer gelijk met de spanning in Nederland (230 volt). Daarom is een spanningsomvormer niet nodig voor het gebruik van elektriciteit in Vietnam.

Goed voorbereid naar Vietnam

Bij het inpakken voor uw reis naar Vietnam, heeft u in principe geen reisstekker nodig. Voor uw apparaten hoeft u zich geen zorgen te maken over de spanningstandaard, waardoor er geen spanningsomvormer nodig is.

In sommige afgelegen gebieden of dorpen kan de elektriciteitsvoorziening minder betrouwbaar zijn, en stroomuitval kan voorkomen. Het kan handig zijn om een zaklamp en een powerbank mee te nemen, vooral als u van plan bent om naar landelijke gebieden te reizen waar de elektriciteitsvoorziening minder stabiel kan zijn.

Onze reizen naar Vietnam

vietnam-hoogtepunt-na-hang-district
Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Vietnam.