Feestdagen in Vietnam

Wanneer zijn de Vietnamese feestdagen?

Vietnam viert een rijk scala aan feestdagen die variëren van religieuze vieringen tot culturele festiviteiten. Deze feestdagen vormen een essentieel onderdeel van de Vietnamese cultuur en bieden bezoekers een kans om de levendige tradities van het land te ervaren.

jan-feb  |  Tet

Tet is het belangrijkste en feestelijke traditionele festival in Vietnam, waar families samenkomen om het nieuwe maanjaar te vieren met lekker eten en vuurwerk. Tijdens Tet worden rode enveloppen met geluksgeld uitgewisseld als teken van goede wensen voor het komende jaar.

30 apr  |  Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag in Vietnam is een feestelijke herdenking van de dag waarop Vietnam zich bevrijdde van buitenlandse overheersing. Op deze dag vieren mensen door samen te komen, te genieten van traditionele gerechten en culturele optredens.

1 mei  |  Dag van de Arbeid

Op de Dag van de Arbeid in Vietnam komen mensen samen om de bijdrage van arbeiders aan de samenleving te vieren. Het is een dag vol festiviteiten en eerbetoon aan de werkende mensen van het land.

15 jul  |  Trung Nguyen Festival

Het Trung Nguyen Festival in Vietnam is een traditioneel feest dat jaarlijks wordt gevierd om de heldendaden van de zussen Trung te herdenken. Tijdens dit festival komen mensen samen om te genieten van kleurrijke optochten en heerlijk eten.

2 sep  |  Onafhankelijkheidsdag

Onafhankelijkheidsdag in Vietnam wordt gevierd op 2 september en herdenkt de dag waarop Vietnam zich onafhankelijk verklaarde van koloniale overheersing. Het is een belangrijke nationale feestdag vol vlaggen, parades en festiviteiten.

sep  |  Midherfstfestival

Het Midherfstfestival in Vietnam wordt gevierd met lantaarns, maancakes en familiebijeenkomsten. Mensen komen samen om de volle maan te bewonderen en te genieten van traditionele lekkernijen.

2 nov  |  Vu Lan (Allerzielen)

Vu Lan is een belangrijk festival in Vietnam waarop mensen hun respect tonen voor hun overleden voorouders door offers te brengen. Tijdens Vu Lan worden ook goede daden verricht om de zielen van overledenen te eren en te verzorgen.

Onze reizen naar Vietnam

vietnam-hoogtepunt-na-hang-district
Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Vietnam.