Fooien in Vietnam

Vietnam Tempel Oranje Meerdere Daken

Hoe gebruikelijk is fooi in Vietnam?

In Vietnam is de praktijk van fooi geven niet zo diepgeworteld als in sommige andere landen, maar het wordt steeds meer aanvaard, vooral in gebieden die veel toeristen ontvangen. Over het algemeen wordt fooi niet als een verplichting beschouwd, maar eerder als een teken van waardering voor goede service.

In veel restaurants wordt een servicekosten automatisch toegevoegd aan de rekening, meestal tussen de 5% en 10% van het totaalbedrag. Als deze servicekosten al zijn opgenomen, is het niet nodig om extra fooi te geven, tenzij u echt onder de indruk bent van de service. Als er geen servicekosten zijn toegevoegd en u tevreden bent met de service, wordt een fooi van ongeveer 5-10% van de rekening als passend beschouwd.

Overige diensten

Voor andere diensten, zoals het gebruik van taxi’s, het dragen van bagage, of het ontvangen van rondleidingen, is fooi geven minder gebruikelijk, maar wordt het wel gewaardeerd. U kunt het bedrag afronden naar boven of een klein bedrag extra geven als u tevreden bent met de service.

Het is belangrijk op te merken dat de kosten van levensonderhoud in Vietnam over het algemeen lager zijn dan in veel westerse landen, dus zelfs een kleine fooi kan een groot verschil maken voor de mensen die in de dienstensector werken. Het geven van fooi kan ook helpen om een positieve relatie tussen reizigers en de lokale bevolking op te bouwen en kan bijdragen aan een positieve ervaring tijdens uw verblijf in Vietnam.

Onze reizen naar Vietnam

vietnam-hoogtepunt-na-hang-district
Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Vietnam.