Munteenheid in Vietnam

Waarmee betalen ze in Vietnam?

De munteenheid in Vietnam is de Vietnamese đồng (VND). Het wordt uitgesproken als “dong”. De đồng is de enige wettige betaaleenheid in Vietnam en wordt gebruikt voor alle transacties, van dagelijkse aankopen tot grote aankopen. Op dit moment krijgt u ongeveer 25.000 Vietnamese đồng voor een euro. De waarde kan snel veranderen, dus het is raadzaam om hier de wisselkoersen regelmatig te controleren als u geld wilt wisselen.

De Vietnamese đồng is verdeeld in verschillende aantallen munten en bankbiljetten. Munten zijn beschikbaar in 200, 500, 1000, 2000 en 5000 đồng. Echter, munten worden zelden gebruikt in dagelijkse transacties en meer worden gezien als verzamelobjecten. Bankbiljetten zijn daarentegen veel gebruikelijker en zijn beschikbaar in waardes van 1000, 2000, 5000, 10.000, 20.000, 50.000, 100.000, 200.000 en 500.000 đồng. In Vietnam kunt u dus uzelf even miljonair noemen!

Handig om te weten

In Vietnam worden internationale bankpassen geaccepteerd bij geldautomaten en in sommige winkels, hotels en restaurants. De meest gangbare internationale betaalsystemen zoals Visa, Mastercard en in mindere mate American Express worden over het algemeen goed geaccepteerd in de grote steden en toeristische gebieden.

Het is echter belangrijk om op te merken dat contant geld nog steeds de meest gebruikte vorm van betaling is in Vietnam, vooral op lokale markten, kleine winkels en straatverkopers. Daarom is het handig om altijd wat contant geld bij u te hebben voor kleine aankopen en om geldautomaten te vinden voor het opnemen van lokale valuta.

Onze reizen naar Vietnam

vietnam-hoogtepunt-na-hang-district
Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Vietnam.