Emiraat vol Arabische schoonheid

Veel mensen denken bij een reis naar de Verenigde Arabische Emiraten aan Dubai. Maar het bijzondere Abu Dhabi heeft wellicht nog meer te bieden. Het is de hoofdstad van het land en ligt op amper twee uur rijden van zijn bekende buur. Abu Dhabi is een stad vol contrasten met een mix van moderne indrukwekkende architectuur en traditionele cultuur. De meeste luxe hotels liggen net als in Dubai direct aan het azuurblauwe water van de Perzische Golf.

emiraten-abu-dhabi-sheik-zayed-moskee-avond

Emirates Palace Mandarin Oriental

Eén van de meest indrukwekkende hotels ter wereld staat in Abu Dhabi: het Emirates Palace Mandarin Oriental. Dit zeer luxueuze hotel kostte ruim twee miljard euro om te bouwen. Het resultaat is er dan ook naar, want als je het hotel bezoekt waan je je in een echt Arabisch paleis. Er is gebruik gemaakt van de beste materialen zoals goud en marmer en dat maakt dat het hotel een zeer hoog bling-gehalte heeft.

emiraten-abu-dhabi-sheikh-zayed-moskee

Sheikh Zayed Grand Mosque

Daarnaast is de iconische Sheikh Zayed Grand Mosque een van de eyecatchers. Dit is een van de grootste en mooiste moskeeën ter wereld. Mijn insider tip is om dit in de avond te bezichtigen rond zonsondergang, want de moskee is dan prachtig verlicht. Let er wel op dat vrouwen tijdens een bezoek hun lichaam en haren moeten bedekken. Voor heren geldt dat een lange broek verplicht is en dat de schouders bedekt moeten zijn. Wil je nog meer cultuur snuiven? Dan zijn het presidentiële paleis Qasr Al Watan en het Louvre een absolute must.

Yas Marina Circuit

Abu Dhabi staat verder ook bekend om het Yas Marina Circuit. Als je gek bent op de Formule 1, weet je dat hier traditiegetrouw de laatste race van het seizoen wordt verreden. Bij deze race aanwezig zijn is een ultieme ervaring, maar je kunt ook zelf over het circuit scheuren in een supercar. De ultieme adrenaline rush!

woestijn-jeep-dubai

Woestijnsafari

Ook is het een aanrader om een woestijnsafari net buiten de stad te maken. Hiermee ga je met een 4WD de Grote Arabische Woestijn in en onder andere dune bashen. Dat houdt in dat je op hoge snelheid door de zandduinen crosst. Na deze onvergetelijke ervaring kun je hier ook blijven overnachten. Vanuit jouw kamer in bijvoorbeeld het Jumeirah Al Wathba Desert Resort geniet je dan van een schitterend heldere sterrenhemel.

Onze reizen naar de Emiraten