Ideale bestemmingen in maart

Maart|April|Mei

Wat zijn ideale rondreizen voor maart?

Van het zonnige Florida tot het mystieke Bhutan, het winterse wonderland van Lapland, de grote wildernis van Zuid-Afrika tot de adembenemende stranden van Sri Lanka. Ontdek waarom maart de perfecte maand is voor avontuur, cultuur en onvergetelijke ervaringen. Laat u inspireren en plan uw volgende reis naar deze diverse bestemmingen.

Palmbomen op het strand van Miami, Verenigde Staten

Florida (Verenigde Staten)

Met het einde van de wintermaanden en het begin van milde temperaturen is het de ideale tijd om een rondreis door Florida te maken. De maand maart valt ook buiten het hoogseizoen, waardoor populaire attracties en stranden minder druk zijn. Dit zorgt voor de perfecte gelegenheid om naar Miami Beach te gaan voor een stranddag of een boottocht. Zo is maart de ideale maand om wilde dieren te spotten, zoals alligator. Een bezoek aan de Wynwood Walls voor de straatkunst, alles is mogelijk in Florida.

Bhutan gouden tempel uitzicht

Bhutan

Bhutan, het verborgen koninkrijk in de oostelijke Himalaya, wat in de maand Maart een unieke en rustgevende ervaring biedt aan reizigers. De temperaturen zijn mild en de natuur ontwaakt uit zijn winterslaap. Maak een iconische trektocht zoals de richting het Tijgernestklooster, bewonder de valleien die zich transformeren in een tapijt van bloeiende bloemen of vier het Paro Tsechu-festival mee met de lokale bewoners.

Ballonvaart in Lapland

Lapland

Een echt winterwonderland is te vinden in Lapland. In de witte bossen van Fins Lapland dalen de temperaturen tussen de -5 en -10 graden, neem dus genoeg warme kleding mee! In dit tijd van het jaar worden de dagen langer, waardoor u meer kan genieten van de winterse landschappen. Het is een ook een feestelijke tijd om daar sommige lokale evenementen te vieren en de lokale cultuur te ervaren.

Tafelberg in Kaapstad, Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Terwijl de lente zijn intrede doet in sommige delen van de wereld, is het herfst in Zuid-Afrika die versierd wordt in warme tonen. In maart biedt het een mix van natuur, wilde dieren en culturele schatten, zoals tijdens een safari leeuwen en olifanten spotten. Een unieke ervaring is een bezoek aan het Cape Town International Jazz Festival, voor Afrikaans muziek en dans. Of voor de fijnproevers kunt u een wijntour volgen en de prachtige wijngaarde in Stellenbosch.

Sri Lanka ella trein groen jungle spoor brug

Sri Lanka (Zuidwesten)

Een perfecte bestemming om te bezoeken in maart is gegarandeerd het zuidwesten van Sri Lanka. Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden kunt u genieten van de beroemde theeplantages, de traditionele gerechten, vriendelijke bewoners, oude boeddhistische tempels en de hoge bergen. Als u ook kiest om in het noordoosten te reizen wees voorbereid, in maart is het nog steeds de moessonseizoen nog.

Rivier in Vietnam

Vietnam

Een rondreis Vietnam in maart biedt een perfecte balans tussen aangename temperaturen en weinig neerslag. Hierdoor is het verkennen van de bruisende steden en landschappen comfortabel en plezierig. De kleurrijke festivals bieden een diepgaand inzicht in de rijke culturele tradities van het land. Bovendien is maart een uitstekende periode voor het ontdekken van de adembenemende kustlijnen en prachtige eilanden, waar bezoekers kunnen genieten van rustige stranden en kristalheldere wateren.

Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.