Compleet Maleisië

Een reis door Maleisië, betekent een reis vol prachtige natuur. Ook komt u langs culturele plekken en sluit u de reis relaxt af op Perhentian eiland. Van prachtige stranden tot moderne steden, deze reis biedt het allemaal!
Vanaf 4.750 p.p.
21 dagen
Maleisië
Offerte aanvragen
Compleet Maleisië
Compleet Maleisië
Borneo; het regenwoud in
Ongerepte jungle, exotische dieren en planten, talloze grotten, dat vindt u op het eiland Borneo. In Mulu National Park kunt u neusapen spotten. Daarnaast, kunt u in Sukau het regenwoud in gaan om getuige te zijn van het voeren van de Oerang-oetan. Hier overnacht u in een unieke accommodatie in het regenwoud.
Kuala Lumpur
Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en het middelpunt van Zuidoost Azië. De stad is groot, modern, multicultureel, maar ook een stad vol mooie bezienswaardigheden en grote groene parken. De beroemdste highlight van deze stad zijn de Petronas Twin Towers. Dit gigantische stalen bouwwerk is met zijn twee identieke torens 452 meter hoog en telt maar liefst 88 verdiepingen.
Cameron Highlands
Cameron Highlands, ook wel Malaysia's Green Bowl, is één van de vele highlights van Maleisië die u niet mag overslaan tijdens uw rondreis door Maleisië. Denk aan bergtoppen, groene heuvels, theeplantages en watervallen. Het klimaat is hier een stuk koeler en dus kan het fris zijn in de avond.
Perhentian eilanden
De Perhentian eilanden in Maleisië zijn een waar paradijs. Hagelwitte stranden, blauw water, wuivende palmbomen en een geweldige onderwaterwereld!
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Kuala Lumpur (Maleisië)

Vandaag is het zo ver! U vliegt naar Kuala Lumpur voor uw rondreis door Maleisië. U komt de volgende dag aan in Kuala Lumpur, waar uw reis verder gaat.

Dag2
Kuala Lumpur
inclusief privé transfer

U komt aan op de internationale luchthaven van Kuala Lumpur. U wordt op de luchthaven opgewacht door onze vertegenwoordiger en gaat vervolgens meteen de Batu Caves aan de rand van de stad bezoeken. Hier bevindt zich één van de meest belangrijke Hindoestaanse oorden. Na uw bezoek hier neemt de gids u mee naar de stad om u vervolgens hier een rondleiding te geven. U brengt daarbij alvast een bezoek aan de hoogtepunten van de stad. Daarna wordt u naar uw accommodatie gebracht voor uw eerste overnachting in Maleisië.

Dag3
Kuala Lumpur, Kota Kinabalu

U wordt vandaag naar de luchthaven gebracht, vanwaar u verder vliegt naar Kota Kinabalu op Borneo. U wordt hier opgewacht en per auto naar uw accommodatie gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Dag4
Kota Kinabalu, Lobong Lobong

Vandaag reist u van Kota Kinabalu naar het lokale dorp Tambatuon, gelegen in de uitlopers van Mount Kinabalu in een prachtige vallei aan de Kedamaian-rivier. Dit is een traditioneel Dusun-dorp waar de kans bestaat om een ​​kijkje te nemen in het leven van de dorpelingen. Eerst maakt u kennis met de lokale trekkinggidsen en maakt u een korte tour door Tambatuon Eco Village voordat u in de ochtend vertrekt voor de 6-uur durende trektocht naar uw verblijf in Lobong Lobong Village aan de voet van Mount Kinabalu. De tocht van vandaag gaat door de vallei met een trekking door rijstvelden, landbouwgrond en enkele junglepaden naar het uiteinde van Mount Kinabalu. Begin de trektocht over de beroemde hangbrug van Tambatuon voordat u een rustige tocht maakt over vlak terrein dat langs een rivier loopt. Stop onderweg voor een lunchpakket en geniet van het omliggende landschap. Luister naar de gidsen terwijl ze uitleg geven over de lokale landbouwtechnieken, het oogsten van rivieren, het aftappen van rubber en groenten en fruit die worden verbouwd op de plantages van dit vruchtbare land. Trek door open plantages voor een kort en golvend pad door het regenwoud en over een ondiepe rivier. Er zijn enkele korte maar steile beklimmingen voor het laatste stuk.

Dag5
Lobong Lobong, Mount Kinabalu

Vandaag gaat u naar Mount Kinabalu. Het pad van vandaag brengt u dieper de jungle in naar Mount Kinabalu en beslaat vier toppen waar het uitzicht op de berg een glimp geeft van de bergbeklimming die voor u ligt. Neem afscheid van de dorpsbewoners en vertrek met een korte trektocht door het dorp en de plantages voordat u de jungle in klimt voor een trektocht van 5 uur naar uw verblijf. Daarna gaat de trekking omhoog. Soms is het pad steil en glad, waarbij u met behulp van een touw verder gaat.

Dag6
Mount Kinabalu, Ranau

De reis gaat verder naar Ranau. Eerst maakt u een mooie jungle wandeling, waarbij u ongeveer in 3 uur terug wandelt naar de Tanak Nabalu Homestay voor een late lunch. Voordat u vertrekt naar de Kipungit waterval, kunt u langsgaan om dit spectaculaire natuurwonder te bewonderen. U kunt ook kiezen voor een trektocht naar de canopy walk, een hangbrug die 40 meter boven de bosbodem uitsteekt. Voor sensatiezoekers is deze wuivende, door de mens gemaakte brug een ideale plek om te genieten van het uitzicht op het regenwoud, de boomtoppen en de glooiende heuvels in de verte. Daarna hervat u de rit naar uw accommodatie van deze avond, een van de laatste gecertificeerde biologische plantages in Maleisië. Bezoek deze uitgestrekte landbouwgrond, leer over het proces van het verbouwen en oogsten van thee en stop vervolgens bij het restaurant van de plantage om te genieten van een prachtig uitzicht over de vallei.

Dag7
Ranau, Sukau

In de ochtend rijdt u door het rustieke landschap bezaaid met dorpjes. Vervolgens neemt u ook een ​​korte boottransfer naar uw accommodatie. Daarna is het tijd voor ontspanning bij de rivier voordat u einde middag per boot de rivier op gaat langs de langste rivier van Sabah, de Kinabatangan, met de mogelijkheid om dieren in het wild en vogels in hun ongerepte regenwoudhabitat te bekijken. Zoek naar enkele soorten primaten, waaronder de endemische Proboscis Monkeys terwijl ze zich nestelen op boomtoppen. Vervolgens heeft u het diner bij de rivier en daarna gaat u op een avondcruise om nachtdieren op de rivier te spotten.

Dag8
Sukau

In de ochtend neemt u een cruise naar Kelenanap Oxbow Lake, een meer dat ontstond toen de meander van de rivier zo breed werd dat het zichzelf afsneed. Maak een korte junglewandeling en ervaar de wildernis van Borneo voordat u terugkeert naar uw accommodatie voor het ontbijt. De rest van de dag bent u vrij om de omgeving of het nabijgelegen dorp te verkennen. In de avond vaart u over de rivier om vele soorten flora en fauna te zien die pas actief worden als de zon ondergaat. Daaronder worden vaak vuurvliegjes, vleermuizen en een verscheidenheid aan oeverdieren gezien. Vrij van lichtvervuiling ligt een spectaculaire zee van sterren boven u.

Natuur in Borneo
Dag9
Sukau, Sepilok

Vandaag reist u af naar Sepilok, waar u het Sepilok Orang Utan Rehabilitiation bezoekt. Hier bekijkt u een video over het natuurbehoud van het regenwoud. Vervolgens wandelt u door het regenwoud waar u getuige bent van het voeren van de Orang Utan. Ook is er tijd om een fijne wandeling te maken op de boardwalks tussen de boomtoppen om meer te leren over alle flora en fauna in de jungle van Borneo. Daarna bezoekt u ook het Borneo Sun Bear Conservation Centre. Hier komt u meer te weten te komen over het behoud van 's werelds kleinste beer.

Dag10
Sepilok, Kuala Lumpur
inclusief privé transfer

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht en stapt u in het vliegtuig naar Kuala Lumpur. Daar wordt u opgewacht en naar uw accommodatie gebracht. Vervolgens is het tijd voor de fietstour van vandaag. Ga op stadsfietsavontuur op een traditionele Oranje Hollandse Fiets. De fiets is het ideale middel om het echte Kuala Lumpur te ontdekken. U vertrekt in de ochtend voor de 4-uur durende cyclus langs de belangrijkste hoogtepunten van de stad Kuala Lumpur. Fiets door de achterstraten van Kampung Bahru, een traditionele wijk gesticht in 1899 in het hart van Kuala Lumpur. Doorzoek de straten van deze 110 jaar oude woonwijk. Fiets door Petaling Street Bazaar, stop voor een rondleiding rond de Sze Ya-tempel en de nabijgelegen Sri Maha Mariamman Hindu-tempel. De eerste is de oudste taoïstische tempel in de stad met een geschiedenis die teruggaat tot 1864. Gebouwd door Kapitan Cina Yap Ah Loy, een van de grondleggers van Kuala Lumpur, heeft het een sierlijk interieur en uitgebreide dakranden. Maak een foto van TL Tower als u langskomt. Parkeer de fiets en verken te voet een lokale markt, probeer lokaal exotisch fruit en blader door de lokale goederen. Stop voor een lokale brunch om nieuwe energie op te doen. Ga naar het historische koloniale centrum Merdeka Square van de stad. Fiets langs een indrukwekkende reeks architectonische wonderen, met gebouwen die dateren uit het einde van de 19e eeuw. De fietsgids vertelt over het ontstaan ​​en de invloeden die hebben geleid tot de ontwikkeling van de prachtige gevels. Als u terugfietst maakt u nog een fotostop bij de Petronas Towers.

Dag11
Kuala Lumpur, Cameron Highlands

U verlaat vandaag de stad en rijdt in een 5 uur durende rit naar Cameron Highlands. De Cameron Highlands vormen hét theegebied van Maleisië. De felgroene theevelden die in het heuvelachtige gebied liggen, leveren prachtige plaatjes op. Onderweg passeert u het charmante stadje Tapah voordat u de kronkelende weg omhoog naar Cameron Highlands neemt. Ook om de Iskandar-waterval en het dorp Orang Asli te zien, waar de oorspronkelijke stambevolking van het schiereiland Maleisië nog steeds te zien is. Bij aankomst in de middag heeft u de tijd om zelf de theeplantages te gaan ontdekken.

Dag12
Cameron Highlands, Ipoh

Vandaag begint u aan een privéverkenning van een halve dag door de Cameron Highlands. In de ochtend wordt u opgehaald door een ervaren natuurgids bij uw accommodatie en per 4WD naar Cameron Highlands Tea Plantation gebracht voor een korte rondleiding over de plantage. Rijd naar hogere hoogten van het Mossy Forest van Gunung Brinchang. Laat u informeren over de waarde van geneeskrachtige planten die in het bos te vinden zijn en leer alles over het ecosysteem van het regenwoud. Leer met de kennis van een natuurgids over enkele van de meest exotische flora op aarde, zoals de bekerplant, orchideeën, primitieve varens, specerijen en geneeskrachtige planten, allemaal de thuisbasis van het Mossy Forest. Na een snelle maar lonende tour door de koele hooglanden, gaat u naar Ipoh. Stop onderweg bij het historische mijnstadje Ipoh naar de Perak Tong-grottempel. Deze prachtige tempel is in 1926 gemaakt door een plaatselijk Chinees echtpaar en heeft felgekleurde muurschilderingen en een grote staande Boeddha - een serene ervaring.

Dag13
Ipoh, Ulu Muda

Vanuit Ipoh reist u verder naar Ulu Muda. U geniet vervolgens van een eenvoudige lunch bij de Ulu Muda-steiger bij een lokaal kraampje voordat u een traditionele langstaartboot neemt over het Muda-meer en de Muda-rivier naar uw accommodatie in het midden van een uitgestrekt en wild regenwoud. De duur van de boottocht hangt sterk af van het waterpeil en de omstandigheden en duurt gewoonlijk ongeveer 1 uur. Geniet van het gevoel in het regenwoud te zijn ver weg van de menselijke beschaving, met zijn frisse lucht en rustgevende natuurlijke bosorkest van insecten, vogels en andere dieren in het wild.

U wordt bij aankomst gebrieft door de parkwachter. Het gebied staat vooral bekend als een belangrijke plek voor de megafauna van Maleisië. De hoofdverdachten die meestal met cameravallen worden betrapt, zijn de Aziatische olifant, de Maleisische tapir, het sambarhert, de muntjak en het wilde zwijn. De andere grote zoogdieren waarvan bekend is dat ze in Ulu Muda leven, zijn de gaur, tijger en luipaard. U maakt aan het einde van de middag een riviercruise op zoek naar dieren in het wild. Met een beetje geluk ziet u olifanten langs de oever van de rivier.

Dag14
Ulu Muda

Word wakker met de roep van gibbons en de kakofonie van verschillende soorten Ulu Muda's avifauna. Na het ontbijt maakt u een twee uur durende tocht door de ongerepte jungle naar Bukit Labu, een nieuw ontdekte kalkstenen heuvel met verschillende grotten. Leer tijdens een bezoek aan de heuvel en zijn mysterieuze grotten hoe belangrijk deze grotendeels vergeten habitat is. Deze ongerepte en prachtige grotten zijn pas in 2006 ontdekt. ​​Wees voorbereid, want er zijn veel bloedzuigers op het pad. Geniet van een eenvoudige lunch bij een koele, brede beek voordat u terugkeert naar de lodge. Maak 's middags een ontspannen wandeling op zoek naar Ulu Muda's overvloedige avifauna en andere dieren in het wild. Ulu Muda wordt door Birdlife International vermeld als een belangrijk vogelobservatiegebied. Dit komt vooral doordat het de thuisbasis is van vele zeldzame en wereldwijd bedreigde vogelsoorten. Deze omvatten de zeer zeldzame gewone neushoornvogel, gemaskerde vinvoet en de argusfazant. Ulu Muda heeft waarnemingen geregistreerd van meer dan 300 vogelsoorten en er komen er nog steeds bij! In de vroege namiddag keert u terug naar de lodge voor wat vrije tijd. In de late namiddag vaart u stroomopwaarts naar de Saltlick. Maak een korte modderige wandeling van 10 minuten naar een liksteen waar olifanten, gaurs, herten, wilde zwijnen en tapirs frequente bezoekers zijn. Vanaf hier stapt u weer in de boot om stroomafwaarts te varen en de natuuractiviteiten van de late namiddag op het meer.

Dag15
Ulu Muda, Penang

Vandaag verlaat u het regenwoud en wordt u naar het eiland Penang gebracht. Van een verscheidenheid aan etnische Chinese clanhuizen tot straten vol Bollywood-muziek en sari's. Een gids neemt u mee voor een wandeltocht in de avond om Georgetown te gaan ontdekken, een gebied rijk aan geschiedenis, cultuur en eten. De gids geeft een korte inleiding over het verleden van de stad en leert hoe kooplieden van over de hele wereld Penang gebruikten als een toevluchtsoord tussen twee regionale moessonweersystemen en zo een verscheidenheid aan internationale invloeden in de lokale cultuur brachten. Gewapend met dit begrip van de culturele achtergrond van Penang, gaat u op verkenning door de stad. Nadat u de bezienswaardigheden, geluiden, smaken en geuren van Georgetown hebt ervaren, keert u weer terug naar uw accommodatie.

Dag16
Penang

Vandaag geniet u van een vrije dag in de stad. U kunt zelf iets gaan ondernemen met de kennis van de stadstour die u gisteren heeft vergaard. U kunt natuurlijk ook gewoon lekker gaan relaxen.

Dag17
Penang, Perhentian eiland
inclusief privé transfer

U verlaat vandaag Penang en wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Kota Bharu aan de oostkust van Maleisië. Op de luchthaven wordt u opgewacht en per transfer naar de haven gebracht voor een korte boottocht van 30 minuten naar de Perhentian eilanden. De Perhentian-eilanden zijn een groep met koraal omzoomde eilanden voor de kust van Terengganu, waar enkele van 's werelds beste duikplekken, ongerepte stranden en romantische schuilplaatsen te vinden zijn. Nadat u heeft ingecheckt, staan er 2 duiken op het programma.

Dag18
Perhentian eiland

U begint vandaag met u uw eerste duikexcursie. U heeft vandaag in totaal 2 duiken waarbij duikuitrusting inclusief is en een gids gaat met u mee het water in. Er zijn zo'n 20 duikspots rondom dit en het nabij gelegen eiland die u kunt bezoeken. U bespreekt met de gids naar welke plekken u gaat. U kunt hier onder andere papegaaivissen, octopussen, rifhaaien, roggen en barricuda's spotten.

Dag19
Perhentian eiland

U heeft vandaag een vrije dag op het eiland. U kunt op eigen gelegenheid iets gaan ondernemen, zoals snorkelen of kajakken.

Dag20
Perhentian eiland, Kuala Lumpur, vlucht naar huis

Na het ontbijt reist u weer per boot en auto terug naar de luchthaven van Terengganu. Vanuit daar vliegt u terug naar Kuala Lumpur. U vliegt afhankelijk van uw vluchtkeuze dezelfde dag of in de nacht weer terug naar huis. Indien gewenst kunnen wij een hotelkamer boeken van een luchthaven hotel, zodat u zich daar kunt voorbereiden op de lange terugvlucht.

Dag21
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Maleisië.

Details & prijzen
Compleet Maleisië
Vanaf 4.750 p.p.
21 dagen
Maleisië
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.