Compleet Peru

Maak kennis met het unieke Peru met deze reis. Een perfecte mix van stad, jungle en de incabeschaving. Uiteraard bezoekt u ook Machu Picchu op een unieke manier: met de Belmond Train.
Vanaf 7.300 p.p.
26 dagen
Peru
Offerte aanvragen
Compleet Peru
Compleet Peru
Belmond Andean Explorer train
U gaat aan boord van de trein Spirit of the Andes. De prachtige Andes trekt aan u voorbij en u kunt in alle rust genieten van de spectaculaire uitzichten. Geniet aan boord van een heerlijke lunch en diner. U overnacht in een tweepersoons cabin.
treinreis-door-de-bergen-perutreinreis-door-de-bergen-peru
Lake Titicaca
Lake Titicaca is het grootste meer in Zuid-Amerika en het hoogst gelegen bevaarbare meer in de wereld. Het betoverende, diepblauwe Titicacameer is het verenigende, oude thuis van hooglandculturen met oude tradities. Zijn oevers en eilanden, zoals Amantani en Taquile, vormen de thuisbasis van de Aymaras en Quechuas, die behoren tot de oudste bevolkingsgroepen van Peru en zelfs de Inca’s met ongeveer duizend jaar overleven.
Het Wereldwonder van Peru: Machu Picchu
Machu Picchu behoort tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Machu Picchu ligt op een afgelegen plek hoog in de bergen waardoor de oude Inca`s een paar dagen over een steil pad moesten lopen om er te komen. Machu Picchu bestaat uit een plein, een woongedeelte, een kazerne en tempels, onder andere voor de zonne- en de maangodin.
peru-gebergtes-met-groen-machu-pichuperu-gebergtes-met-groen-machu-pichu
Amazone regenwoud
Ongerept, afgelegen en toch gemakkelijk te bereiken. Inkaterra Reserva Amazonica grenst aan het weelderige Tambopata National Reserve, waar de Madre de Dios rivier door het zuidelijke Peruaanse regenwoud kronkelt, dat bekend staat als de Biodiversiteitshoofdstad van Peru. Ontdek reuze rivierotters, rode brulapen, roodbuik ara's, anaconda's, luiaards, en vele andere Amazonesoorten.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Lima (Peru)
inclusief privé transfer

Uw reis naar Peru begint vandaag. Bij aankomst in Lima wordt u per privé transfer naar uw accommodatie gebracht voor de eerste overnachting. In Lima kunt u heerlijk ontspannen, voordat uw rondreis van start gaat.

Dag2
Lima

Vandaag begint u met een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt is het tijd voor een privé stadstour door Lima samen met een bezoek aan de stad en een verkenning van het Koloniaal Lima. Eerst gaat u stoppen bij het centrale plein, om te voet alles te verkennen en de buitenkant van het regeringspaleis, de kathedraal en het stadhuis te bewonderen. U gaat verder met een bezoek aan Santo Domingo Convent. Daarna gaat u naar het Larco Museum. Tenslotte begint u aan een reis door de straten van het moderne Lima op weg naar de meest traditionele van de woonzones van de hoofdstad: San Isidro.

Dag3
Lima, Trujillo
inclusief privé transfer

Vandaag wordt u per privé-transfer naar de luchthaven van Lima gebracht voor uw vlucht naar Chiclayo. Als u bent geland, wordt u opgehaald door een lokale medewerker en naar uw hotel in Trujillo gebracht. Vandaag heeft u een tour op het programma staan naar de Chan Chan Citadel en het Huanchaco Beach. U start de dag met een bezoek aan de Chan Chan Archeologisch Complex. Dit is het grootste lemen bakstenen stad die ooit in de pre-Spaanse Amerika's werd gebouwd. Het complex werd in 1986 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Chan Chan was de hoofdstad van het Chimú koninkrijk en besloeg een gebied van meer dan 20 vierkante kilometer. U vervolgt de tocht met een bezoek aan Huanchaco, een oud vissersdorpje, waar de vissers nog steeds de oude rieten vlotten gebruiken die bekend staan als "caballitos de totora".

Dag4
Trujillo (incl. UNT museum)

Vandaag gaat u de elegante koloniale herenhuizen van Trujillo bezoeken. Trujillo staat bekend als de "Stad van de Eeuwige Lente" en heeft een rijke architectonische erfenis, daterend uit de koloniale periode en in het bijzonder opmerkelijk voor zijn prachtige barokke herenhuizen. U krijgt in deze tour de tijd om de mooie kerken van de stad op uw gemak te bewonderen, gekenmerkt door de strakke lijnen van hun exterieur, en hun buitengewoon sierlijke interieurs, gevuld met altaarstukken, preekstoelen en prachtige doeken van de Trujillo School van de schilderkunst. En natuurlijk bezoekt u ook het Archeologisch Museum van de Nationale Universiteit van Trujillo, voor een overzicht van de precolumbiaanse culturen van de streek.

Dag5
Trujillo, Chiclayo

Vandaag vertrekt u met een privé transfer naar Chiclayo vanuit Trujillo. Op weg naar Chiclayo stopt u om een archeologisch complex te verkennen dat u nog verder zal onderdompelen in de geschiedenis van het oude Peru. De rest van de dag kunt u even bijkomen van de afgelopen dagen bij het zwembad. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag6
Chiclayo

Vroeg in de ochtend gaat u het prachtige lemen platform van Huaca Rajada verkennen, waar de wereldberoemde graftombe van de Heer van Sipán werd ontdekt. Later bezoekt u de Túcume, een imposant complex van 26 piramides uit de Lambayeque cultuur. Van hieruit gaat u verder naar het museum van de Koninklijke graven van Sipán. Dit is een van de meest spectaculaire musea van Amerika, en het herbergt de grafgiften van de wereldberoemde Lord of Sipán tombe, ontdekt in een oude adobe piramide. Dit museum, dat zes miljoen dollar kost, bevat de prachtigste gouden kunstvoorwerpen die ooit in Amerika zijn ontdekt, en is ontworpen in de vorm van de precolumbiaanse piramide waarin Peruaanse archeologen in 1987 de graftombe van een Moche-heer ontdekten.

Dag7
Chiclayo, Lima, Arequipa
inclusief privé transfer

Vandaag wordt u in de lobby van het hotel opgehaald en naar het de luchhaven van Chiclayo gebracht. Hier maakt u een binnenlandse vlucht naar Arequipa via Lima. Op de luchthaven staat een lokale medewerker u op te wachten en brengt u naar het Katari hotel in Arequipa. De rest van de dag is ter vrije besteding om de stad van Arequipa te verkennen. Arequipa wordt ook wel de ‘witte stad’ genoemd, omdat de meeste gebouwen zijn gemaakt van het zilverwitte sillar, een vulkanisch gesteente dat door de vulkaan Misti is uitgestoten.

Dag8
Arequipa

Na het ontbijt gaat u de stad ontdekken doormiddel van een privé stadstour. U begint de tour met een bezoek aan het Santa Catalina klooster. Wandel door de prachtige gebouwen als een reis terug in de tijd door een van de grootste holdings van koloniale kunst in de Amerika's. U gaat verder naar de Plaza de Armas, beschouwd als de mooiste in Peru, vanwaar u de Kerk van de Sociëteit van Jezus en haar Sixtijnse Kapel en de Kathedraal kan bewonderen. Daarna gaat u verder naar het uitkijkpunt van Carmen Alto waar u kunt genieten van een spectaculair uitzicht over de vallei van de Chili rivier en de majestueuze Misti. Als laatste stopt u in de chique buurt van Yanahuara en krijgt u de kans om te wandelen langs de brede geplaveide lanen en de oude ashlar stenen herenhuizen te zien, die nog steeds hun traditionele tuinen hebben behouden.

Dag9
Arequipa, Colca

Vroeg in de ochtend vertrekt u uit Arequipa voor een reis door een land van besneeuwde vulkanen, onherbergzame pampa's, en ongelooflijk mooie schilderachtige dorpjes, om uiteindelijk aan te komen in de Colca Vallei. Uw eerste stop is bij het Aguada Blanca Nationaal Reservaat, waarvan de ruige vlaktes de thuisbasis zijn van enorme kuddes Guanaco, Alpaca, en Vicuña. U vervolgt de reis langs de rand van de krater van de vulkaan Chucura, totdat u het Mirador de los Andes in Patapampa bereikt. Dit uitkijkpunt, op 4.900 m boven de zeespiegel, biedt een spectaculair uitzicht op de besneeuwde toppen van de verschillende vulkanen rond Arequipa, waaronder de Hualca Calca, de Sabancaya, en de Ampato. Vervolgens gaat u naar de stad Chivay voor een nadere inspectie van het indrukwekkende systeem van platforms en terrassen gebouwd door de oude Collagua en Cabana bewoners. U kunt hier genieten van een lunch in een lokaal restaurant. De rest van de middag heeft u vrij om van de faciliteiten van het hotel gebruik te maken, van de rust van de omgeving te genieten, of gewoon uit te rusten en bij te komen voor de volgende dag.

Dag10
Colca

De volgende dag vertrekt u vroeg in de ochtend naar de Mirador de la Cruz del Condor. Met zijn ongelooflijk uitgestrekte en adembenemende vergezichten is dit de beste plek ter wereld om de majestueuze Condor van de Andes in de vlucht te zien. Kijk uit naar de plotselinge verschijning van deze emblematische vogel die op het punt van uitsterven staat. Vanaf dit uitkijkpunt kunt u uitkijken over een van 's werelds diepste ravijnen. Op de terugweg naar Arequipa, stopt u om drie grote dorpen te bezoeken: Pinchollo Maca, Achoma, en Yanque. Twee andere stopplaatsen zijn de Miradores de Antahuilque, waar u de enorme omvang van de terrassen van de regio kunt bewonderen, en Choquetico, met zijn hangende graven en kleine in steen uitgehouwen irrigatiemodellen. In Chivay geniet u van een lunch in een lokaal restaurant, daarna keert u terug naar het hotel.

Dag11
Colca, Puno

Na het ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald door een lokale medewerker die u met een 7 uur durende rit naar Puno brengt. Onderweg kunt u genieten van een lunchpakket. Daarna maakt u een stop in Lagunillas. Bij aankomst in Puno wordt u naar uw hotel gebracht.

puno-peru-geel-eend.jpg
Dag12
Puno

Vandaag gaat u genieten van een buitengewone reis over 's werelds hoogst bevaarbare meer, het Titicaca Meer. U vaart naar legendarische plaatsen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De eerste stop is bij de drijvende eilanden van Uros. Dit is een merkwaardige groep van ongeveer 40 kleine eilandjes die volledig bestaan uit totora, een natuurlijk riet dat rond het meer groeit. De vrolijke bewoners zullen u uitnodigen om kennis te maken met hun traditionele levensstijl. U zet de reis voort over het rustige water van het meer tot u aankomt op het pittoreske Taquile eiland, een vredige plek waar oude Quechua tradities in perfecte balans leven met moderniteit. Tijdens de tour gaat u een landschap ontdekken dat zich onderscheidt van de andere eilanden dankzij de Inca-terrassen vol met plaatselijke bloemen en gewassen. De rijke kleuren van de kleding van de lokale bevolking zullen u verbazen, evenals hun prachtige handgemaakte stoffen. Het belangrijkste is dat we u geniet van de ongelooflijke gastvrijheid van de eilandbewoners, bekend als Taquileños, die een bezoek aan het eiland tot een onvergetelijke ervaring zullen maken. Voordat u terugkeert naar Puno, gaat u lunchen in een lokaal huis.

Dag13
Puno

Stap vandaag aan boord van de luxe Peru-trein en verken het adembenemende land in ongeëvenaarde stijl. Ervaar bruisende steden en betoverende natuurwonderen. Andean Explorer is de eerste luxe slaaptrein in Zuid-Amerika. Ontdek de Geest van de Andes als u aan boord gaat van deze luxe trein van Puno naar Cusco. Laat u betoveren door een van de mooiste landschappen van Zuid-Amerika terwijl u reist langs een van de hoogste treinroutes ter wereld.

Dag14
Puno, Cusco, Sacred Valley

Vandaag wordt u wakker in de trein. Geniet van het panoramische uitzicht terwijl de trein naar Cusco rijdt, een kleurrijke stad die ooit de hoofdstad van het Inca Rijk was. Al te snel komt de reis tot een einde. Neem afscheid van uw bemanning en ga van boord om de reis te vervolgen. Bij aankomst in Cusco, ontmoet u een lokale medewerker die u naar de Sacred Valley (De heilige Vallei) brengt.

groene-vlakte-trein-gebergte-peru
Dag15
Sacred Valley

Deze ochtend zet u uw reis voort naar de archeologische site van Moray. Het systeem van cirkelvormige terrassen, gebruikt als proeftuin voor de landbouw, daalt 150 meter van u af en dient als een perfect bewijs van het niveau van vooruitgang dat werd bereikt door de Inca's, die uitblonken in het bouwen van meesterlijke constructies in harmonie met de natuur. De reis gaat verder tot u de zoutpannen van Maras bereikt. De aanblik van deze zoutmijn, die nog steeds in gebruik is sinds de tijd van de Inca's, zal u verbazen: het grimmige wit van de steil aflopende zoutpannen afgezet tegen het groen van de omringende berghellingen. Daarna gaat u lunchen in een lokaal restaurant. Tenslotte bezoekt u een van de laatst overgebleven Inca-steden, Ollantaytambo, dat ooit fel werd bewaakt door een massief fort. U ontdekt het grote archeologische complex van wat vroeger diende als herberg voor koninklijke delegaties op lange reizen. Overgebleven structuren hier zijn onder meer meerdere muren en torens die werden gebruikt om de citadel te beschermen tegen mogelijke invasies.

sacred-valley-bergen
Dag16
Sacred Valley, Machu Picchu

U wordt vandaag op de geplande tijd opgehaald in het hotel en naar het treinstation gebracht van Ollantaytambo. De comfortabele treinrit naar het station van Aguas Calientes zit vol met spectaculaire vergezichten. Bij aankomst neemt u een bus die u zal afzetten bij de toegangsprijs voor de citadel van Machu Picchu zelf. Machu Picchu werd meer dan een eeuw geleden door Hiram Bingham opgegraven voor de moderniteit en wordt beschouwd als een van de zeven wereldwonderen. Haar architectonische schoonheid, spectaculaire natuurlijke omgeving, en de energie die uitstraalt van haar raadselachtige gebouwen zal een adembenemende indruk achter laten. U treed in de voetsporen van de oude Inca's tijdens een rondleiding door de magische citadel onder leiding van een gids. De lunch is inbegrepen in de Sanctuary lodge.

groen-bergen-wolken-machu-picchu
Dag17
Machu Picchu, Cuzco

Vandaag kunt u voor een tweede keer naar Machu Picchu zonder begeleiding van de gids. U heeft de mogelijkheid om vandaag nogmaals één van de zeven nieuwe wereldwonderen te zien. Einde middag staat er een heerlijke thee voor u klaar in de Sanctuary Lodge. Vanuit hier wordt u naar Auas Calientes gebracht waar u de trein neemt naar Ollantaytambo. Bij aankomst in Ollantaytambo, ontmoet u de lokale medewerker op het treinstation om u naar uw accommodatie te brengen in Cuzco.

Dag18
Cuzco

Vandaag bezoekt u het fort van Sacsayhuaman, een kolossale structuur gebouwd met enorme uitgehouwen rotsen die met absolute nauwkeurigheid met elkaar verbonden zijn, dit verbazingwekkende staaltje van de Inca militaire architectuur is, zonder twijfel, het grootste architectonische werk van de Tahuantinsuyo. U maakt een korte stop bij Cristo Blanco, een groot standbeeld waar u van een panoramisch uitzicht over de stad kunt genieten. Vervolgens verkent u de San Pedro Markt, de belangrijkste straatmarkt van Cuzco, overspoeld met aroma's, smaken, bezienswaardigheden en kleuren van de lokale producten van de Cuzco regio. Daarna bezoekt u de Qoricancha (wat kamer van goud betekent in het Quechua), een tempel gewijd aan de Zonnegod. Volgens de legende waren de binnenmuren ooit volledig bekleed met goud. Tenslotte gaat u naar de kathedraal van Cuzco. Hier zal u een rondleiding krijgen om de mysteries ervan te ontdekken en de prachtige atria en onbetaalbare 17e en 18e eeuwse schilderijen van de Cuzco school te bewonderen.

Dag19
Cuzco

Cuzco is de perfecte stad om langer te verblijven en om even bij te komen van al het reizen. Vandaag heeft u de tijd om zelf de stad te ontdekken en even uw rust te pakken. De wijk San Blas is een creatieve wijk vlakbij het Plaza de Armas. Hier vindt u allerlei boutique winkeltjes die kunst, souvenirs, handgemaakte kleden, truien of sjaals verkopen. Dwaal op uw gemak door de smalle witte steegjes. Ook zijn er in deze wijk veel goede restaurants en cafés te vinden.

Dag20
Cuzco, Puerto Maldonado, Reserva Amazonica

U wordt naar de luchthaven van Cusco gebracht, waar u vervolgens naar Puerto Maldonado vliegt. Na aankomst op de luchthaven wordt u per boot naar de volgende accommodatie gebracht. U vaart ongeveer 45 minuten over de rivier 'Madre de Dios', totdat u aankomt bij uw accommodatie. Hier maakt u een begeleide wandeling langs het Trail-systeem naar het natuurgebied Inkaterra Reserva Amazonica, waar u het Amazonebekken kunt bewonderen. Bovendien kunt u hier vele vogels en exotische insecten spotten. Aan het einde van de dag maakt u een boottocht, waarbij u de transformatie van dag naar nacht in de natuur zult meemaken. Zo gaan sommige diersoorten slapen, maar worden andere diersoorten juist wakker! U gaat onder andere op zoek naar nachtzwaluwen, uilen, capibara's en drie verschillende soorten kaaimannen.

Dag21
Reserva Amazonica

In de loop van de ochtend vertrekt u voor een excursie naar het Sandoval Meer, in het Tambopata Nationaal Reservaat. Hier gaat u de wateren van het meer verkennen in een houten kano. Dit meer is de thuisbasis van vele bedreigde diersoorten, waaronder reuzenotters, rode brulapen, roodbuik ara's, anaconda's en zijhalsschildpadden. Na de lunch bezoekt u de Inkaterra Canopy en de Anaconda Trail. Hier loopt u door het bladerdak van het tropisch woud, over een netwerk van loopbruggen die acht observatieplatforms met elkaar verbinden. Deze excursie biedt de mogelijkheid om kleurrijke toekans, spechten en trogons te zien, maar ook apen, luiaards en vele andere Amazonesoorten.

boot-over-het-water-in-amazon
Dag22
Reserva Amazonica

Vandaag vertrekt u voor een fascinerende excursie naar het Gamitana ravijn, de thuishaven van piranha's, kaaimannen, schildpadden en een overvloed aan vogels. U vaart over de rivier, met voldoende tijd om de wilde flora en fauna van het tropisch woud te bewonderen. Tijdens de terugkeer naar de lodge bezoekt u de Gamitana duurzame boerderij om meer te leren over milieuvriendelijke landbouw in het Amazonegebied. Na de lunch maakt u nog een excursie naar de Hacienda Concepción, waar het mogelijk is om meer dan 200 verschillende soorten planten te bewonderen, en leert u over de vele toepassingen en voordelen van medicinale planten. Later gaat u het secundaire woud in op een avondexcursie en ervaart u de nachtelijke activiteit van wilde dieren als het woud ontwaakt als de zon onder is gegaan.

reserva-amazonica-amazone-bomen-water-rivier
Dag23
Reserva Amazonica, Lima, Paracas

Er zal tijd zijn om van een uitgebreid ontbijt te genieten voordat u vertrekt. Een 45 minuten durende boottocht op de Madre de Dios rivier brengt u naar Puerto Maldonado, waar u een bezoek gaat brengen aan het vlinderhuis. Peru heeft meer vlindersoorten dan waar dan ook ter wereld, met 3700 bekende soorten. Veel van deze soorten zijn te zien in het vlinderhuis, waar deze fascinerende insecten kunnen worden bekeken in al hun rijke verscheidenheid en buitengewone schoonheid. Na dit bezoek wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Lima. In Lima wordt u opgewacht door een lokale medewerker die u met een privé transfer naar Paracas zal brengen.

berg-zee-paracas
Dag24
Paracas

Vandaag gaat u een van Peru's mooiste baaien verkennen en delen een fantastische boottocht naar de Ballestas eilanden, een natuurreservaat van uitzonderlijke biodiversiteit waar het mogelijk is om de hoogste concentratie van zeevogels en zeeleeuwen te observeren die waar dan ook aan de Peruaanse kust te vinden zijn. Als u de baai uitvaart, passeert u de mysterieuze El Candelabro, een geometrisch ontwerp dat op een kustheuvel is getraceerd en in verband wordt gebracht met de Nazca-lijnen. Als u de eilanden nadert, zal de natuur u ontvangen met de roep van duizenden zeevogels, waaronder Peruaanse boobies en aalscholvers. En natuurlijk ziet u de kolonies zeeleeuwen op de rotseilandjes. In de middag gaat u een bijzondere activiteit doen. U ontmoet de lokale medewerker op de luchthaven van Pisco voorde vlucht over de raadselachtige Nazca Lijnen. Deze opwindende vlucht over de Peruaanse woestijn biedt de kans om getuige te zijn van de enorme creativiteit van de oude Peruanen en om een van de grote mysteries van de menselijke geschiedenis te bekijken: de enorme geogliefen en lijnen die door de Pre-Inca Nazca cultuur in het oppervlak van de woestijn zijn geëtst. Deze gigantische ontwerpen omvatten een gestileerde aap, een spin en een kolibrie, evenals veertien andere figuren die alleen echt kunnen worden gewaardeerd vanuit de lucht, als u een onvergetelijke vlucht in een licht vliegtuig over de ongeveer 500 vierkante kilometer woestijn bedekt door de Nazca Lijnen ervaren.

Dag25
Paracas, Lima, vlucht naar huis
inclusief privé transfer

Vandaag komt er helaas een einde aan uw bijzondere reis door Peru. Op het juiste tijdstip wordt u opgehaald dor een privé-transfer en naar de luchthaven van Lima gebracht. (ongeveer 3,5 uur). Vanuit Lima vliegt u weer terug richting huis.

Dag26
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Peru.

Details & prijzen
Compleet Peru
Vanaf 7.300 p.p.
26 dagen
Peru
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.