Hoogtepunten van Singapore, Borneo & Indonesië

Verken de moderne wereldstad Singapore en ontdek de prachtige natuur in Maleisië. Vervolgens maakt u kennis met de indrukwekkende onderwaterwereld van Indonesië en de hagelwitte stranden. Loop ook door tropische regenwouden en groene rijstvelden.
Vanaf 4.650 p.p.
21 dagen
Maleisië
Offerte aanvragen
Hoogtepunten van Singapore, Borneo & Indonesië
Hoogtepunten van Singapore, Borneo & Indonesië
Stad en land in één
Welkom in de bruisende metropool Singapore. Deze stad vormt de perfecte stedentrip. Deze stad heeft moderne wegen, spectaculaire hoogbouw en bijzondere winkelcentra
singapore-avond-gebouwen-hoogtepuntsingapore-avond-gebouwen-hoogtepunt
Wildspotten in de regenwouden
Het tweede gedeelte van deze reis bestaat uit vele groen in het regenwoud. U ontdekt alles wat het regenwoud u te bieden heeft, wilde dieren, bijzondere natuur en mooie watervallen.
Toerisme op Bali
Bali is een goed vakantie-eiland voor mensen die houden van stranden, duiken, golven, cultuur en natuur. Vaak koppelt men een rondreis over het eiland vast aan enkele dagen rust aan het strand voordat men huiswaarts keert. Hoofdzakelijk komen er twee soorten toeristen op het eiland. De ene groep komt voor de mooie witte stranden aan de toeristische kustplaatsen. De andere groep verkiest het opsnuiven van een stukje Balinese cultuur.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Singapore (Singapore)

Vandaag gaat uw rondreis door Singapore, Borneo en Indonesië van start. Vandaag vliegt u met een rechtstreekse vlucht richting Singapore. Hier komt u de volgende dag lokale tijd aan.

Dag2
Singapore
inclusief privé transfer

Vandaag komt u aan op Changi, de internationale luchthaven van Singapore. Bij aankomst wordt u middels een privé transfers naar uw hotel gebracht.

singapore-stad-met-zon
Dag3
Singapore

U heeft vandaag de tijd om Singapore te ontdekken. Wij kunnen voor u een gids regelen die u allemaal mooie plekken van de stad laat zien. De stad is een kleine staat in het zuiden van het schiereiland van Maleisië, het is een bijzondere mix van Chinese, Maleisische, Indische en Westerse culturen. Er zijn veel verschillende activiteiten die u kunt doen in Singapore. Breng een bezoek aan Gardens by the Bay. Dit bijzondere stadspark ligt in het centrum en is aangelegd om meer groen in de stad te brengen.

singapore-marina-bay-gebouwen
Dag4
Singapore, Sandakan, Sepilok
inclusief privé luchthaventransfers en vlucht

Het is tijd om Singapore te verlaten en door te reizen naar de volgende bestemming, Borneo. In de ochtend wordt u opgehaald bij uw accommodatie in Singapore en middels een privé transfer naar de luchthaven gebracht. Hier stapt u op de vlucht naar Sandakan. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht voor de overnachting.

Dag5
Sepilok, Sukau

Vandaag gaat u een bezoek brengen aan het Sepilok Orang Utan Rehabilitiation. Hier bekijkt u een video over het natuurbehoud van het regenwoud. Vervolgens wandelt u door het regenwoud waar u getuige bent van het voeren van de Orang Utan. Ook is er tijd om een fijne wandeling te maken op de boardwalks tussen de boomtoppen om meer te leren over alle flora en fauna in de jungle van Borneo. Daarna bezoekt u ook het Borneo Sun Bear Conservation Centre. Hier komt u meer te weten te komen over het behoud van 's werelds kleinste beer. Na de lunch wordt u naar een haven gebracht waar u op een boot stapt die u naar uw accomodatie brengt. Deze tocht duurt 2,5 uur en vaart door het natuurgebied heen waardoor u kans heeft op het spotten van veel wilde dieren en vogels.

Dag6
Sukau

U staat vandaag vroeg op voor de eerste rivier safari. Deze ochtend reist u langs de Kinabatangan-rivier op zoek naar dieren in het wild. Geniet van het spektakel van geluiden van wakker wordende dieren. Na enkele uren keert u terug naar de accommodatie voor het ontbijt. Na het ontbijt maakt een wandeling op een promenade en de gids verteld u van alles over de de dieren die leven in de grot. Na de lunch kunt u deelnemen aan een interne 'Orang Utan Talk-activiteit' en gaat u nog een riviercruise maken om nog meer dieren in het wild te spotten. Vervolgens keert u weer terug naar de lodge voor het avondeten en de overnachting.

Dag7
Sukau, Lahad Datu, Tabin

Vandaag verlaat u het Sukau regenwoud. In zo'n 2,5 uur reist u naar Lahad Datu. Hier meldt u zich aan voor het Tabin Wildlife reserve en reist u nogmaals 1,5 uur verder over een onverharde weg naar het Tabin Wildlife reserve. Hier verblijft u in een charmante houten bungalow. Het resort ligt in het regenwoud langs de rivier Lipad. Vanuit hier ziet u een verscheidenheid aan vogels, insecten en zelfs kleine zoogdieren. In de middag heeft u een kleine trekking naar het hoger gelegen gebied Lipad, de moddervulkaan. In de avond heeft u een nachtsafari.

Dag8
Tabin, Lipad waterval

In de ochtend kunt u optioneel een vroege ochtendwandeling maken om de vogels te spotten. Tabin heeft een rijke verzameling van bijna 300 verschillende vogelsoorten. Na het ontbijt bij de lodge begint u aan een trektocht door het weelderige groene regenwoud. U gaat vandaag de Lipad waterval bezoeken. Eenmaal aangekomen kunt u een duik nemen in het natuurlijke zwemwater en genieten van een verfrissende douche onder de waterval. Bij de waterval heeft u de tijd om te ontspannen of de omringende omgeving te verkennen. In de middag bent u terug in de accommodatie waar u even kunt ontspannen en na het diner gaat u wederom op pad met de organisatie van de lodge om dieren te spotten.

Dag9
Tabin, Lahad Datu, Kota Kinabalu
inclusief transfers + vlucht

Na het ontbijt wordt u naar Lahad Datu gebracht waar u op de vlucht stapt naar Kota Kinabalu. Hier aangekomen wordt u middels een privé transfer naar de accommodatie gebracht waar u even bij kunt komen van de drukke dagen en vele indrukken.

Dag10
Kota Kinabalu, Denpasar, Permuteran
inclusief privé luchthaventransfers + vlucht

Vandaag verlaat u Kota Kinabalu en reist u door naar Indonesië voor het laatste gedeelte van uw reis. U heeft een transfer naar de luchthaven en vliegt naar Bali toe. Daar wordt u middels een transfer naar uw verblijf in het noordwesten van het eiland gebracht.

Dag11
Permuteran

Pemuteran staat bekend als een rustgevende kustplaats. Een absolute must hier is het snorkelen bij Menjangan Island. Dit gaat u vandaag dan ook doen. Met de boot vaart u van Banyuwedang naar het eiland. U geniet van de onderwaterwereld met vele tropische vissen en koralen. U wordt vergezeld door een gids die u alles over de dieren vertelt die u onder zich ziet.

Dag12
Permuteran, Ubud

Na het ontbijt wordt u naar Ubud gebracht. Onderweg komt u langs een aantal leuke plekken. Eerst neemt u een bezoek aan Banjar Hotspring, lokaal aangeduid als ‘Air Panas Banjar’, De hotsprings bevinden zich ongeveer 5 km ten zuidwesten van de beroemde kust van Lovina in Noord-Bali. De warmwater bronnen liggen nabij als het boeddhistische klooster Brahmavihara Arama. De eeuwenoude warmwaterbronnen hebben nu moderne faciliteiten en zijn een populair toevluchtsoord voor de lokale bevolking en internationale bezoekers. Hierna bezoekt u Ulun Danu Bratan-tempel. De Ulun Danu Beratan-tempel ligt ongeveer 1200 meter hoog boven de zeespiegel en wordt omgeven door het prachtig bergachtig landschap. Laatste bezoek aan Candikuning Market voordat u naar uw hotel gaat in Ubud.

Dag13
Ubud

U geniet deze dag van een vrije dag.

Dag14
Ubud, Nusa Lembongan
inclusief speedboot transfer

U wordt vandaag per speedboat naar Nusa Lembongan gebracht. Hier heeft u de rest van de dag ter vrij besteding.

Dag15
Nusa Lembongan

U gaat vandaag op een snorkelexcursie. Ontdek een paradijs onder water tijdens deze dagtrip en bewonder de grote verscheidenheid aan vissen, flora en fauna.

Dag16
Nusa Lembongan, Gili Trawangan
inclusief boottransfer

U wordt vandaag met de boot naar Gili Trawangan gebracht. De Gili eilanden is een populaire eilandengroep die u zeker niet mag missen tijdens uw rondreis door Indonesië. U wordt per transfer naar Bangsal gebracht waar u de veerboot pakt naar Gili Trawangan, het grootste eiland van de vier. Ondanks dat Gili Trawangan het grootste eiland is, kunt u hier gemakkelijk een rondje rondom het eiland lopen of fietsen. Het eiland is vrij van gemotoriseerd verkeer. Overigens is het wel mogelijk om de paardenkoets te nemen. Wilt u op eigen gelegenheid het eiland gaan ontdekken? Dan raden wij het aan lekker de fiets te pakken!

Dag17
Gili Trawangan

U geniet vandaag van een vrije dag op de Gili eilanden. Er zijn tal van activiteiten mogelijk om op eigen gelegenheid de eilanden te verkennen, maar u kunt uiteraard ook lekker gaan ontspannen vandaag.

Dag18
Gili Trawangan

U geniet vandaag van een vrije dag op de Gili eilanden. Er zijn tal van activiteiten mogelijk om op eigen gelegenheid de eilanden te verkennen, maar u kunt uiteraard ook lekker gaan ontspannen vandaag.

Dag19
Gili Trawangan, Sanur
inclusief boottransfer

U wordt vandaag weer per boottransfer terug naar Denpasar gebracht. U verblijft nog een nachtje in Sanur, voordat u de volgende dag richting huis gaat.

Dag20
Sanur, Denpasar, vlucht naar huis
inclusief privé luchthaventransfer + vlucht

Vandaag komt uw rondreis door Singapore, Borneo en Indonesië tot een einde. Enkele uren voor uw vlucht wordt u opgehaald bij de accommodatie en middels een privétransfer naar de luchthaven van Denpasar gebracht. Hier stapt u op het vliegtuig naar Dubai en vanuit daar vliegt u terug richting huis. Wij hopen dat u een onvergetelijke reis heeft gehad.

Dag21
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Maleisië.

Details & prijzen
Hoogtepunten van Singapore, Borneo & Indonesië
Vanaf 4.650 p.p.
21 dagen
Maleisië
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.