Hoogtepunten Vietnam

Deze rondreis door Vietnam neemt u mee langs alle hoogtepunten van het land. Vietnam heeft een rijke geschiedenis, prachtige natuur, schitterende stranden, authentieke steden en geweldig lokaal eten en drinken.
Vanaf 3.350 p.p.
11 dagen
Vietnam
Offerte aanvragen
Hoogtepunten Vietnam
Hoogtepunten Vietnam
Hanoi
Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. De stad heeft ca. 8 miljoen inwoners en is de op een na grootste stad van het land, na Ho Chi Minhstad. De stad ligt op de rechteroever van de Rode Rivier, ongeveer 60 kilometer van de monding van de rivier in de Golf van Tonkin.
Ha Long Bay
De Ha Longbaai is een baai bij de stad Hạ Long in het noorden van Vietnam in de Golf van Tonkin. De baai heeft een kustlijn van 120 kilometer en het gebied beslaat zo'n 1500 vierkante kilometer. Vịnh Hạ Long betekent in het Vietnamees Baai van de dalende draak.
Vietnam ha long bay gebergte waterVietnam ha long bay gebergte water
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Hanoi (Vietnam)

Vandaag gaat de rondreis door Vietnam van start. Vandaag rijdt u naar de luchthaven. Hier stapt u op een rechtstreekse vlucht naar Hanoi waar u de volgende ochtend lokale tijd arriveert.

Dag2
Hanoi
inclusief privé transfer

Welkom in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam en de start van uw rondreis door dit prachtige land! Op de internationale luchthaven wordt u opgewacht door een van onze lokale medewerkers die u naar het hotel brengt. Hier kunt u bijkomen van de lange reis en is de rest van de dag ter vrije besteding. Hanoi ligt aan de oever van de Song Hong en heeft door de eeuwen heen zijn charme en provinciale karakter behouden. In deze stad zijn nog steeds vele sporen van het koloniale verleden te vinden. Hanoi is een stuk rustiger en schoner dan Ho Chi Minh Stad. Dit komt mede dankzij de vele meren, parken en pagodes die kenmerkend zijn voor Hanoi.

Dag3
Hanoi, Ha Long Bay
inclusief cruise Ha Long Bay

U wordt vandaag van Hanoi naar Halong Bay gebracht. De spectaculaire Halong-baai bestaat uit ongeveer 2000 karst-kalksteenpieken die uit de kalme smaragdgroene wateren steken. Aangewezen als UNESCO-werelderfgoed vanwege de ongelooflijke natuurlijke schoonheid, zijn de beboste eilanden bezaaid met grotten en de thuisbasis van een verscheidenheid aan vogels. Of het nu in de mist gehuld is of in de zon baadt, een cruise door deze prachtige baai is een van de hoogtepunten van Vietnam. Op de haven checkt u dan ook in op het schip waar uw lunch aan boord wordt geserveerd en u in de baai uitvaart. Uw schip legt op het einde van de dag aan in de baai en u overnacht vandaag en morgen op het schip.

Dag4
Ha Long Bay, Hanoi

Deze ochtend meert u aan bij TraBau fishing village. Hier kunt u gedurende een uur lang genieten van een kajak en de bezienswaardigheden van de vissers. Hierna keert u terug naar de boot waar u ontbijt terwijl de schipper langzaam terugvaart naar de haven. Vanuit de haven haalt onze lokale medewerker u op en reist u door naar Hanoi. Hier is de middag/avond ter vrije besteding. Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en de tweede grootste stad van het land. De stad beschikt niet over bijzondere bezienswaardigheden zoals je die in veel andere hoofdsteden in Azië wel hebt. Echter is Hanoi wel een ontzettende bruisende stad boordevol Vietnamees eten, marktjes en leuke straten.

Dag5
Hanoi, Mai Chau
inclusief privé transfer

Vandaag reist u in ongeveer 3 uur naar Mai Chau. Mai Chau staat bekend als de kleine versie van Sapa en biedt sprookjesachtige valleien, rijstvelden, terrassen en bossen. Vanuit uw accommodaties kunt u fiets huren om de omgeving te ontdekken, ook kunt u relaxen of een schitterende hike maken.

Dag6
Mai Chau

Vandaag gaat u Mai Chau ontdekken. Mai Chau staat bekend als de kleine versie van Sapa en biedt sprookjesachtige valleien, rijstvelden, terrassen en bossen.

Dag7
Mai Chau, Hanoi, Hoi An
Inclusief privé transfer + binnenlandse vlucht

In de ochtend kunt u nog genieten van de mooie natuur van Mai Chau. In de middag reist u in ongeveer 3 uur terug naar Hanoi. Hier pakt u een vlucht naar Danag. Na aankomst wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht Hoi An. Misschien wel het leukste dorp van Vietnam, het staat vol met leuke restaurantjes, barretjes en souvenir winkeltjes.

Dag8
Hoi An

De komende twee dagen bent u Hoi An. Misschien wel het leukste dorp van Vietnam, het staat vol met leuke restaurantjes, barretjes en souvernir winkeltjes. Ooit bekend geworden als het kleermakers dorp van Vietnam is het nu een must stop bestemming in Vietnam. U kunt hier een dagje naar het strand gaan. Vijf kilometer ten oosten van Hoi An vind je heerlijke zandstranden met palmbomen waar u lekker kunt ontspannen. Ben je niet zo’n fan van het strand kies er dan voor om het leuke dorpje verder te ontdekken. U kunt hier bijvoorbeeld een fietstour maken of een kookcursus volgen! Het is vanuit hier ook mogelijk om onlangs geopende hand bridge te bezoeken, de stad Da Nang aan te doen of de bekende Marble Mountains te bezoeken.

Dag9
Hoi An

Misschien wel het leukste dorp van Vietnam, het staat vol met leuke restaurantjes, barretjes en souvernir winkeltjes. Ooit bekend geworden als het kleermakers dorp van Vietnam is het nu een must stop bestemming in Vietnam. U kunt hier een dagje naar het strand gaan. Vijf kilometer ten oosten van Hoi An vind je heerlijke zandstranden met palmbomen waar u lekker kunt ontspannen. Ben je niet zo’n fan van het strand kies er dan voor om het leuke dorpje verder te ontdekken. U kunt hier bijvoorbeeld een fietstour maken of een kookcursus volgen! Het is vanuit hier ook mogelijk om onlangs geopende hand bridge te bezoeken, de stad Da Nang aan te doen of de bekende Marble Mountains te bezoeken.

Dag10
Hoi An, Hanoi, vlucht naar huis

Vandaag heeft u nog de gehele dag in Hoi An. Daarna verlaat u Hoi An en rijdt u naar de luchthaven van Da Nang. Hier pakt u het vliegtuig naar Hanoi. Daar stapt u op het vliegtuig en vliegt u weer naar huis met een mooie reiservaring rijker.

Dag11
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Vietnam.

Details & prijzen
Hoogtepunten Vietnam
Vanaf 3.350 p.p.
11 dagen
Vietnam
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.