Treinreis door Afrika (Trail of Two Oceans)

Ontdek de rijke diversiteit en prachtige landschappen van Afrika met de Trail of Two Oceans-treinreis. Deze reis neemt u mee langs culturele bezienswaardigheden, prachtige landschappen en historische plekken. Bovendien maakt u kennis met de natuur van heel dichtbij tijdens indrukwekkende gamedrives.
Vanaf 10.235 p.p.
22 dagen
Angola
Offerte aanvragen
Treinreis door Afrika (Trail of Two Oceans)
Treinreis door Afrika (Trail of Two Oceans)
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Luanda (Angola)

U vliegt vandaag naar Luanda in Angola. U arriveert de volgende ochtend vroeg, nadat u de bagage heeft wordt u opgehaald door een privé chauffeur en naar uw accommodatie gebracht.

Dag2
Luanda
inclusief prive transfer

Welkom in Luanda! U bent zojuist aangekomen in de hoofdstad van Angola. Nadat u bent geland, wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar uw accommodatie brengt. Eenmaal bij uw accommodatie heeft u de tijd om op te frissen na uw reis. De rest van de dag is vrij ter besteding.

Dag3
Luanda, Lobito

In de ochtend gaat u samen met de gids Luanda ontdekken onder begeleiding van een gids. U bezoekt onder andere het Fort São Miguel en gaat u de Miramar buurt verkennen. In de avond vliegt u verder naar Catumbela (Lobito). Bij aankomst wordt u opgewacht door onze lokale collega voor de transfer naar de accommodatie.

Dag4
Lobito

Vandaag heeft u in de ochtend een stadstour door Benguela op de planning staan. Na de lunch in een lokaal restaurant maakt u een wandeling door Lobito samen met een lokale gids. In de avond dineert u bij uw accommodatie en heeft u de avond ter vrije besteding.

Dag5
Lobito, Huambo
Start treinreis Trail of Two Oceans

Vandaag start uw bijzondere treinreis, van west naar noord! Na het uitchecken wordt u per prive transfer naar het Lobito Railway Sation gebracht. Dit is het start punt van deze bijzondere reis. De eerste dag kunt u genieten van maaltijden in het restaurant (wagons) en ontspannen in de lounge- en observatiewagons terwijl u door de schilderachtige Benguela- en Huambo- provincies reist.

Dag6
Huambo, Kuito
treinreis Trail of Two Oceans

Na het ontbijt heeft u een stadstour door Huambo, de op een na grootste stad in Angola en een van de oude koninkrijken. U kunt de historische en culturele bezienswaardigheden van de stad ontdekken samen met de lokale gids. Na de lucht reist u verder richting Boas Agus, en als eind bestemming van vandaag Kuito.

Dag7
Kuito, Savinguila, Luena
treinreis Trail of Two Oceans

Vandaag start de dag in Kuito, na het ontbijt kunt u een stadswandeling maken onder begeleiding van een gids. Aan het eind van de ochtend reist u langs Savinguila, met als eind bestemming voor vandaag Luena.

Dag8
Luena, Cameia, Luau
treinreis Trail of Two Oceans

Na het ontbijt maakt u een wandeling door de stad Luena. Hier leert u alles over de recente geschiedenis van Angola. Aan het eind van ochtend reist u richting Cameia. Terwijl de trein langs de Cassai-rivier rijdt, kunt u genieten van de prachtige uitzichten op de rivier en het omliggende landschap. De rest van de dag heeft u een rustig programma en geniet u van de uitzichten vanuit de observatiewagon.

Dag9
Luau, Malonga, Kasaji
treinreis Trail of Two Oceans

Vandaag reist u de grens over en komt u aan in Malonga, de Democratische Republiek Congo. Deze dag kunt u optimaal tot rust komen en de nieuwe omgeving op u laten inwerken.

Dag10
Kasaji, Mungulunga, Mutshatsha, Kolwezi
treinreis Trail of Two Oceans

Vandaag heeft u nog een rust dag terwijl de trein via Mungulunga en Matshatsha naar Kolwezi reist.

Dag11
Kolwezi, Tenke, Sofumwango
treinreis Trail of Two Oceans

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Kolwezi, deze mijn staat bekend als 's werelds grootste kopermijn. Na dit interessante bezoek kunt u genieten van een brunch in Katebi. Daarna keert u terug naar de trein en reist u verder richting Tenke. Tijdens de reis kunt in in de lounge- en observatiewagon genieten van een heerlijk drankje. Het avondeten wordt geserveerd in de eetwagen terwijl de trein onderweg is naar Sofumwango.

Dag12
Sofumwango, Lubumbashi, Mushoshi, Sakania
treinreis Trail of Two Oceans

Na de lunch staat een stadstour door Lubumbashi op het programma, waarbij u de kans krijgt om de stad te verkennen. Vervolgens keert u terug naar de trein en vertrekt richting Mushoshi. Tijdens het diner geniet u van de zonsondergang terwijl u rustig Sakania nadert.

Dag13
Sakania, South Luangwa National Park
inclusief vlucht

Na het ontbijt wordt u per privé transfer naar de luchthaven in Ndola gebracht voor een vlucht van ongeveer 60 minuten naar het South Luangwa National Park in Zambia. Dit indrukwekkende park beslaat ongeveer uit 9050 km² vallei en biedt een prachtige variatie aan landschappen. Bij aankomst in het park geniet u van de lunch en checkt u in bij uw kamp. De middag staat in het teken van een spannende game drive in de Luangwa-vallei, gevolgd door een ontspannen diner.

Dag14
South Luangwa National Park (incl. gamedrive)

In de vroege ochtend staat er een game drive op het programma, waarbij u de kans krijgt om de prachtige fauna van South Luangwa National Park te bewonderen. Na de game drive is het tijd voor brunch, waarna de middag ter vrije besteding is. Later in de middag wordt er high tea geserveerd, gevolgd door een tweede game drive om nog meer van het park te verkennen. De dag wordt afgesloten met een gezellig diner.

Dag15
South Luangwa National Park, Tazara
treinreis Trail of Two Oceans

Na het ontbijt heeft u in de ochtend nog een game drive op de planning. Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht terug naar Ndola. Daarna stapt u weer aan boord van de Rovos Rail trein. Tijdens de treinreis langs het TAZARA-spoorlijn, een technisch hoogstandje en een van Afrika's best bewaarde geheimen, wordt de lunch geserveerd. In de lounge- en observatiewagons wordt er koffie en thee geserveerd, en de dag wordt afgesloten met een diner.

Dag16
Serenje, Mpika
treinreis Trail of Two Oceans

Vandaag heeft u een rust dag en heeft u de dag ter vrije besteding. De trein reist vandaag van Serenje naar Mpika.

Dag17
Chisimba watervallen, Rift Valley (Tanzania)
treinreis Trail of Two Oceans

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Chisimba watervallen, waar u een mooie wandeling kan maken naar de voet van de waterval. Na het bezoek aan dit natuurlijke fenomeen keert u terug naar de trein en reist u verder naar Tanzania. Als u de grens overgang bent overgestoken daalt u af naar de Rift Valley.

Dag18
Makambako, Udzungwa Mountains National Park, Kiberege
treinreis Trail of Two Oceans

Vandaag reist u tijdens het ontbijt verder naar Makambako. Hier kunt u een wandeling maken door de stad, onder begeleiding van een ervaren gids. De trein rijdt in de richting van de Udzungwa Mountains National Park en passeert verschillende viaducten, tunnels en steile hellingen. Aan het eind van de dag arriveert u in Kiberege.

Dag19
Kiberege, Selous Game Reserve, Gwata
treinreis Trail of Two Oceans

Na het ontbijt reist u door naar een prachtig groen gebied in Tanzania, Selous. Hier bezoekt u het Selous Game Reserve, een gebied ter grootte van 55.000 km2. Het diner wordt geserveerd terwijl u richting Gwata reist voor de overnachting.

Dag20
Gwata, Dar es Salaam
Einde treinreis

Vandaag komt uw bijzondere trein avontuur tot een eind. Na het ontbijt reist u voor de laatste keer in oostelijke richting naar de kust. Bij aankomst bij het Tazara Station in Dar es Salaam checkt u uit. U wordt opgehaald op het station en per privé transfer naar u accommodatie gebracht voor de laatste nacht in Afrika. Optioneel kunt u uw reis verlengen met een paar dagen strand en zon op het mooie Zanzibar.

Dag21
Dar Es Salaam, vlucht naar huis
inclusief prive transfer

Afhankelijk van uw vlucht keuze heeft u nog wat vrije tijd ter besteding. U wordt naar de luchthaven gebracht doormiddel van een privé transfer. Na het inchecken stapt u weer in het vliegtuig en arriveert u de volgende dag.

Dag22
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Angola.

Details & prijzen
Treinreis door Afrika (Trail of Two Oceans)
Vanaf 10.235 p.p.
22 dagen
Angola
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.