Taal in Japan

straatbeeld van Osaka

Wat voor taal spreken ze in Japan?

Welkom in de fascinerende wereld van de taal in Japan. Hier weerspiegelen de rijke geschiedenis en culturele nuances zich in een complex, maar boeiend taallandschap.

De officiële taal van Japan is Japans, een unieke taal met drie schriftsystemen: kanji, hiragana en katakana. Kanji, karakteristieke Chinese karakters, voegen diepte en betekenis toe, terwijl hiragana en katakana fonetische syllabische scripts zijn. Deze mix creëert een visueel intrigerend schrift en benadrukt de artistieke aard van de taal.

Het leren van enkele basisuitdrukkingen in het Japans wordt vaak gewaardeerd en kan deuren openen voor meer authentieke interacties. De eenvoudige begroetingen worden vaak met een glimlach ontvangen.

Taal in Japan

Belangrijke Japanse woorden

Japanners vinden het altijd leuk als toeristen een poging doen tot een woordje Japans. Dit wordt dan ook met een brede glimlach beantwoord. Daarom staan hieronder de belangrijkste woorden die handig kunnen zijn voor uw reis naar Japan.

  • Hallo = Konnichiwa
  • Ja/Nee = Hai/iie
  • Alstublieft (verzoek) = Onegai shimasu
  • Bedankt = Arigatō
  • Tot ziens = Sayōnara

Wilt u nog meer Japanse woorden leren? Probeer dan de Japanse cursus op Duolingo.

Is Japans nog iets te lastig voor u? Dan kunt u eventueel nog een poging wagen in het Engels. Echter, de meeste Japanners spreken niet (goed) Engels, afhankelijk van de regio, ondanks deze taal wel voorkomt in hun onderwijs.

Hedendaags gebruik

In de dagelijkse conversatie is beleefdheid van groot belang. U zult merken dat de keuze van woorden en uitdrukkingen sterk afhangt van de relatie tussen de sprekers en de context. Het gebruik van formele en informele taal is subtiel en hangt af van de sociale hiërarchie en het niveau van vertrouwdheid.

Een uniek aspect van de Japanse taal is het gebruik van eerbetuigingen. Zoals het benoemen van ‘san’ achter iemands naam om respect te tonen. Dit weerspiegelt de diepgewortelde Japanse waarden van respect en beleefdheid.

Onze reizen naar Japan

Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Japan.