Beste reistijd in Namibië

Wat is de beste reistijd voor Namibië?

De beste reistijd naar Namibië hangt af van verschillende factoren, waaronder het type activiteiten dat je wilt ondernemen en de regio’s die je wilt bezoeken. Over het algemeen wordt de periode van mei tot oktober beschouwd als de beste tijd om Namibië te bezoeken vanwege het droge en aangename weer. Tijdens deze maanden is het wild goed te spotten, omdat het zich vaak verzamelt bij waterbronnen en de vegetatie minder dicht is.

Wat is de beste reistijd om wilde dieren te spotten?

De beste tijd om wilde dieren te spotten in Namibië hangt af van verschillende factoren, waaronder het specifieke gebied dat je wilt bezoeken en welke dieren je wilt zien. Over het algemeen zijn de droge wintermaanden van mei tot oktober de beste periode voor wildsafari’s, omdat het wild zich dan vaak verzamelt bij waterbronnen en gemakkelijker te zien is vanwege het gebrek aan vegetatie. Voor het spotten van migrerende dieren, zoals de zebra’s in Etosha National Park, is de periode van juni tot september ideaal. Als je geïnteresseerd bent in het zien van jonge dieren, zoals pasgeboren antilopen, kan de periode na de regen (november tot april) gunstig zijn.

Reizen in de zomermaanden?

De zomermaanden van Namibië lopen van november tot april. Tijdens deze periode is het weer over het algemeen warm tot heet, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 35°C, vooral in de woestijngebieden. Een voordeel van reizen in de zomer is dat het landschap groener en levendiger kan zijn na de regenperiode, vooral in gebieden zoals Damaraland en Etosha, wat resulteert in een verhoogde kans op het spotten van wildlife. In de zomer is er wel meer kans op neerslag. Dit zal vooral voorkomen in korte stortbuien.

Spitzkoppe in Damaraland, Namibië

Reizen in de wintermaanden?

Het reizen naar Namibië in de wintermaanden, die lopen van mei tot oktober, biedt veel voordelen. Het weer is over het algemeen droog en aangenaam, met zonnige dagen en koele nachten. Dit maakt het ideaal voor activiteiten zoals wildsafari’s en het verkennen van de woestijnlandschappen, omdat de temperaturen niet te heet zijn en het wild zich vaak verzamelt bij waterbronnen. Bovendien zijn de wintermaanden ook het laagseizoen in Namibië, wat betekent dat je minder drukte kunt verwachten bij populaire toeristische bestemmingen en accommodaties.

Onze reizen naar Namibië

Namibië woestijnberg oranje
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Namibië.