Feestdagen in Namibië

Wanneer zijn de Namibische feestdagen?

Namibië viert vele feestdagen die variëren van religieuze vieringen tot culturele festiviteiten. Deze feestdagen vormen een belangrijk onderdeel van de Namibische cultuur en bieden bezoekers een kans om de levendige tradities van het land te ervaren.

21 mrt  |  Onafhankelijkheidsdag

Onafhankelijkheidsdag in Namibië, gevierd op 21 maart, herdenkt de historische dag waarop Namibië in 1990 vrijheid verkreeg van Zuid-Afrikaanse overheersing. Het is een dag van nationale trots en viering, waarbij ceremonies, optochten en culturele evenementen het land overspoelen.

1 mei  |  Dag van de Arbeid

In Namibië wordt de Dag van de Arbeid gevierd op 1 mei, waarbij eer wordt betoond aan de bijdragen van arbeiders aan de ontwikkeling van het land. Op deze dag worden vaak evenementen georganiseerd ter ere van werkenden en worden kwesties met betrekking tot arbeidsrechten en sociale rechtvaardigheid benadrukt.

4 mei  |  Cassinga Day

Cassinga Day wordt jaarlijks op 4 mei herdacht in Namibië ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het bloedbad van Cassinga. Dit bloedbad vond plaats op 4 mei 1978 tijdens de Namibische Onafhankelijkheidsoorlog. Tijdens het bloedbad vielen honderden Namibische vluchtelingen ten prooi aan een Zuid-Afrikaanse militaire aanval op het vluchtelingenkamp Cassinga in Angola.

Traditionele stam in Namibië

25 mei  |  Africa Day

Africa Day in Namibië wordt gevierd ter ere van de oprichting van de Afrikaanse Unie. Het is een gelegenheid om de eenheid en diversiteit van het Afrikaanse continent te vieren. Tijdens deze dag worden culturele evenementen en activiteiten georganiseerd om de rijke erfgoed en bijdragen van Afrikaanse landen te benadrukken.

26 aug  |  Heroes’ Day (Dag van de Helden)

Heroes’ Day in Namibië, gevierd op 26 augustus, eert de moed en opoffering van degenen die hebben gestreden voor de onafhankelijkheid en vrijheid van het land. Op deze dag komen mensen samen om de helden en heldinnen te herdenken die een cruciale rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Namibië.

10 dec  |  Dag van de Mensenrechten

In Namibië wordt de Dag van de Mensenrechten op 10 december gevierd, ter herdenking van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Deze dag is bedoeld om bewustzijn te creëren rondom mensenrechtenkwesties en om solidariteit te tonen met slachtoffers van schendingen van de mensenrechten.

25 & 26 dec  |  Kerst

Kerst in Namibië wordt gevierd met een mix van religieuze tradities en lokale gebruiken. Families komen samen voor feestelijke maaltijden en cadeau-uitwisselingen, terwijl kerken druk bezocht worden voor speciale diensten en vieringen

Onze reizen naar Namibië

Namibië woestijnberg oranje
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Namibië.